KONAČNI REZULTATI DRŽAVNE MATURE

Na ispitima iz hrvatskog i matematike prosječna ocjena trojka

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Objavljeni konačni rezultati ispita državne mature ljetnog roka
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Objavljeni konačni rezultati ispita državne mature ljetnog roka
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Objavljeni konačni rezultati ispita državne mature ljetnog roka
21.07.2021.
u 20:17
Fuchs: Nema vidljivih naznaka da su posljedice pandemije i online nastave utjecale na rezultate učenika
Pogledaj originalni članak

Trojka je prosječna ocjena koju su ovogodišnji maturanti postigli na ispitima iz hrvatskog jezika na višoj razini i matematike na višoj i osnovnoj razini, dok je četvorka kao najviša prosječna ocjena ostvarena tek na ispitu engleskog jezika više razine.

To je i službeni rezime ovogodišnje mature predstavljen danas u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Od ukupno 25.532 pristupnika državne mature, samo troje pristupnika imaju po dva ispita koja su riješila sa svim točnim odgovorima.

Tako će ovogodišnju nagradu Soljačić, u iznosu od 5000 američkih dolara, dobiti Eugen Bošnjak, maturant XV. gimnazije u Zagrebu, koji je ostvario najbolji rezultat na ispitima iz matematike (100%), fizike (100%) i hrvatskoga jezika na višoj razini (88,33%). Nagradu Sakač u iznosu od 5000 eura zbog svih točnih odgovora u informatici i dobro riješenog ispita iz matematike (95%) dobit će Davor Marenić, maturant kutinske Srednje škole Tina Ujevića.

Rezultatima ovogodišnjih maturanata zadovoljan je i ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji je poručio da nema vidljivog direktnog učinka pandemije i online nastave.

– Mislim da to dobrim dijelom možemo zahvaliti tome što smo posebno pokušali štititi upravo učenike završnih razreda, maturante. I onda kad su iz određenih razloga u nekim županijama srednje škole prelazile na online nastavu, inzistirali smo na tome da maturanti pohađaju škole – poručio je ministar Fuchs.

VIDEO Ćorić o planu EK za smanjenje emisije štetnih plinova

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

PI
PijemŽivce5
20:45 21.07.2021.

Ovi prosiječni će ostati u Hrvatskoj a ovi sa boljim ocjenama idu van

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
21:49 21.07.2021.

Na ispitima iz hrvatsko-srbskog i matematike prosječna ocjena trojka