DOBRE VIJESTI

Objavljena prognoza za Staru i Novu godinu: Evo kakvo će vrijeme biti u vašem kraju

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Vatromet u Zagrebu na ulasku u 2021. godinu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Novogodišnji vatromet u naselju Prečko
27.12.2021.
u 19:32
U novu godinu ući ćemo uz stabilno vrijeme, pa i mjestimičnu maglu
Pogledaj originalni članak

Državni hidrometeorološki zavod objavio je kakvo će nas vrijeme očekuje na Staru i Novu Godinu.

- Sve do četvrtka nad Hrvatskom će se zadržavati mnogo oblaka, a povremene i mjestimične kiše bit će ponajprije u utorak i srijedu. Na Staru godinu uglavnom vedro i neuobičajeno toplo vrijeme, što će odgovarati onima koji planiraju doček na otvorenome. U novu godinu ući ćemo uz stabilno vrijeme, pa i mjestimičnu maglu, koje će vrlo vjerojatno biti i ponegdje na moru, ponaprije na sjevernom dijelu. Naime, vjetar će samo rijetko biti umjeren, i to većinom sjeverozapadni - kazala je za HRT meterologinja Dr. sc. Tanja Renko.

U utorak se u Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje pretežno oblačno, ujutro i maglovito vrijeme uz mjestimično slabu kišu u poslijepodnevnim satima, a treba pripaziti na moguću poledicu

Jednako će biti i na području središnje Hrvatske gdje se očekuje jutarnja temperatura od -3 do 0 °C, a dnevna između 2 i 4 °C.

Povremena kiša prijepodne očekuje se na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici. Na moru će puhati slabo i umjereno jugo pa će vidljivost biti smanjena, a more maglovito. 

Sunčano vrijeme očekuje se tijekom utorka u Dalmaciji, a najviša temperatura će biti 15 °C.

U nastavku tjedna će biti promijenjivo

- Na Jadranu će mjestimične kiše biti još u srijedu. U četvrtak uglavnom suho te uz dulja sunčana razdoblja, a na Staru godinu prevladavat će sunčano vrijeme uz neuobičajenu toplinu za kraj prosinca. Povremeno će biti umjerenog sjeverozapadnjaka, na južnom dijelu uz obalu i bure.

Kraj godine i u unutrašnjosti će biti razmjerno topao i uz dosta sunčanih sati. No do četvrtka umjereno i pretežno oblačno mjestimice s kišom, koje će biti u malim količinama. Vjetar većinom slab, čak i tiho, pa svakako treba računati na maglu, posebno u noćnim i jutarnjim satima - prognozirala je Tanja Renko.

VELIKI INTERVJU NA BADNJAK

Zašto meteorolozi griješe i kakve promjene nam uskoro dolaze? Zoran Vakula otvoreno progovorio o svemu

Ima ljudi koje ne treba predstavljati. Za njih su svi čuli, za njih svi znaju. I to po - dobru. Omiljeni su, poštuje ih se. Cijeni se njihova stručnost, a usto su i omiljeni jer u njih je i šarma, i veselosti, i spontanosti. Neke životne iskre. Jedan od tih rijetkih, kojeg će na ulici svatko u trenu prepoznati, jest netko kome bismo odmah dobacili, ili ga pitali, ponešto o vremenu, kiši, vjetru, vrućini, hladnoći... I mi ga često o tome pitamo. I u vaše i u svoje ime. Ali eto, ovaj put odlučismo pitati ga neke druge stvari. Kako je to Zoran Vakula postao to što jest. I krenusmo, a kako drukčije nego od malena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.