neprimjeren komentar

Objavio staru fotografiju Sarajeva i izazvao bijes. Evo zašto su ljuti na Bildta

Foto: DPA/Pixsell
Objavio staru fotografiju Sarajeva i izazvao bijes. Evo zašto su ljuti na Bildta
05.01.2019.
u 08:12
Mnogi smatraju kako je Bildt ovim uvrijedio i građane Sarajeva, ali i mnoge muslimane diljem svijeta.
Pogledaj originalni članak

Bivši švedski premijer Carl Bildt izazvao je bijes mnogih korisnika Twittera nakon što je objavio fotografiju Sarajeva iz prošlog stoljeća. 

 

 

Uz fotografiju Sarajeva na kojoj su vidljive žene s burkama, objavio je i komentar: Ima napretka u svijetu. Ovo je fotografija Sarajeva prije jednog stoljeća. 

Mnogi smatraju kako je Bildt ovim uvrijedio i građane Sarajeva, ali i mnoge muslimane diljem svijeta. Prozvali su ga i švedskim "Breivikom", podsjetimo, riječ je o muškarcu iz Osla koji je 2011. godine prišao je omladinskom kampu Laburističke stranke na otoku Utøya, glumeći policijskog službenika, i ubio 69 adolescenata. 

Pogledajte i video Juncker šalje pusu Plenkoviću

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

PA
pandur
08:36 05.01.2019.

Ja mislio to je fotografija iz njegove Švedske danas.

DU
Deleted user
08:58 05.01.2019.

Današnja slika Sarajeva nije baš puno bolja. Sagledavajući trenutnu situaciju u BiH mogla bi u skoro vrijeme biti kao i na ovoj slici sa sve većim dolaskom arapa, nažalost.

KA
kapunjohan
09:08 05.01.2019.

Karl je po meni veliki spletkaroš na ovim prostorima i napravio je puno štete ali vjerovatno i osobne koristi na ,,naš,, račun. Njega bi trebalo proglasiti nepoželjnom osobom i zaželiti mu sreću za život u nekoj drugoj državi.