NEUGODNO IZNENAĐENJE

Obitelj po povratku s godišnjeg izbacili iz stana: 'Zamislite da preko noći sve nestane'

Foto: Pixabay
Obitelj po povratku s godišnjeg izbacili iz stana: 'Zamislite da preko noći sve nestane'
06.08.2019.
u 14:24
Nakon što su se vratili u Zagreb nakon godišnjeg odmora, saznali su da je stan koji iznajmljuju prodan, a njihove su stvari otišle u nepoznatom smjeru.
Pogledaj originalni članak

Mlada zagrebačka obitelj Štorek preko noći ostala je bez svega zbog zavrzlame s imovinsko-pravnim odnosima oko stana u kojem žive kao podstanari. 

Kako navode, plaćali su uredno najamninu i režije samo kako bi se vratili u Zagreb nakon godišnjeg odmora i saznali kako je prodan stan koji su unajmili u Zagrebu iako su imali ugovor o najmu. U stan više ne mogu ući, zamijenjena je brava, a stvari koje su pripadale obitelji odvezene su u nepoznatom smjeru. 

- Više nije ta brava koja je bila, očito je u petak zamijenjena kad su mi iznesene sve stvari. Da nije bilo dobrih susjeda koji su mi javili što se događa, ja bih u 5 ujutro s djetetom u rukama i koferom došla pred zatvorena vrata, kaže Lucija Štorek koja je saznala od susjeda da su njihove stvari iznesene iz stana.

Nitko ih nije obavijestio

Lucija Štorek tvrdi kako je nitko od starih i novih vlasnika nije nazvao i obavijestio. 

- Samo si zamislite što sve imate u stanu. Od odjeće, naslijeđa, nakita, ušteđevine, bicikl, novi televizor, fotoaparat... Puno toga. Svi dokumenti, sva intima moja, nastavlja Lucija koja je zvala policiju još s mora, no policija nije ništa mogla učiniti. 

- Pokazali su vlasnički list i zato policija tu ništa nije mogla. Ali u trenutku kad je policija došla, ističe Lucija, stan je već bio ogoljen do zidova. Znači, već su sve stvari, govori, bile vani. Malo sam ljuta, malo sam bijesna, malo sam jadna. Zamislite vi da odete na godišnji malo se odmoriti, a onda preko noći nestane svih vaših četiri godine koje ste proveli unutra.

Ovo se sve dogodilo zbog nerazriješenih imovinskih odnosa zbog kojih se sam slučaj nalazi na sudu. Naime, Vlado Paver koji iznajmljuje stan tvrdi kako je njemu stan ostavljen u oporuci, dok je stan pripao susjedi Turić tvrde prema Ugovoru o o dosmrtnom uzdržavanju. Obitelj Štorek ne žele se miješati u imovinsko-pravne probleme koje se događaju zbog stanu, već ih zanima gdje su njihove stvari,, piše HRT. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

HA
Hagar
15:29 06.08.2019.

Toliko o ugovorima u Hrvatskoj. Drzava bi ubirala porez po ugovorima, al ne bi stitila nikoga n stanodavce ni stanoprimce.

ST
Starotopoljanin
15:12 06.08.2019.

da su u njemackoj,sud bih vratio u stan gdje su stanovali,a vlasnik stari ili novi morao bi im ustupiti,ili naci odgovarajuci stan,i tek onda ih izbaciti.

Avatar toxic alien
toxic alien
15:43 06.08.2019.

To je stvarno totalno bezakonje! Ne mogu vjerovati da se takve stvari desavaju bilo gdje, a pogotovo ne u drzavi clanici EU! Ne znam sto u hrvatskom zakonu pise, ali sokantno je i ponasanje vlasnika stana. Imaju li ti ljudi imalo karaktera i savjesti? Ako su podstanari uredno placali stanarinu, imaju puno pravo tuziti nekoga ovdje, i traziti visoku odstetu.