OBLJETNICA

Obilježeno 20 godina HDZ-a Korenica

Foto: Dražen Prša/VLM
Obilježeno 20 godina HDZ-a Korenica
19.03.2010.
u 08:38
- Ušli smo u zgradu općine ne znajući hoćemo li iz nje izaći živi. Sad smo tu i obilježavamo 20 godina našega rada - rekao je prvi predsjednik HDZ-a za ondašnju općinu Plitvička Jezera Mile Čančar.
Pogledaj originalni članak

U Korenici je uz nazočnost brojnih gostiju iz Gospića i Otočca te koalicijskih partnera obilježana 20. godišnjica osnutka HDZ-a.

Nazočnima se obratio prvi predsjednik HDZ-a za ondašnju općinu Plitvička Jezera Mile Čančar, kazavši da je u ondašnjim teškim vremenima, 18. ožujka 1990. godine, u dvorištu crkve u Vagancu održana osnivačka skupština HDZ-a.

- Trebalo je puno hrabrosti i odvažnosti da se na ovom području osnuje naša stranka. Moram se i ovom prilikom zahvaliti ondašnjem predsjedniku skupštine općine Korenica, gospodinu Radi Stankoviću, koji je imao dovoljno hrabrosti i ljudskosti da prisustvuje našoj skupštini. Cilj nam je bio Hrvatska kao samostalna i suverena država i u tome smo uspjeli. Moram napomenuti da je na prvim višestranačkim izborima naša stranka uspjela ući u skupštinu i vijeća ondašnje općine. Ušli smo u zgradu općine ne znajući hoćemo li iz nje izaći živi. Sad smo tu i obilježavamo 20 godina našega rada - rekao je Čančar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PG
praseca gripa
22:03 19.03.2010.

Iskrene cestitke!