Položeni vijenci

Obilježen Dan državnosti u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić
Polaganje vijenaca u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Polaganje vijenaca u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Polaganje vijenaca u Vukovaru
25.06.2014.
u 15:15
– Došli smo se ovdje pokloniti onima koje smatramo boljima od nas - poručio je Franjo Šoljić.
Pogledaj originalni članak

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je obilježen Dan državnosti u Vukovaru. – Došli smo se ovdje pokloniti onima koje smatramo boljima od nas, odnosno, onima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Hrvatske, rekao je tom prilikom predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić.

Dodao je i kako je primjetno da se ovaj blagdan slabije obilježava kao i da se na prste ruku mogu izbrojati istaknute hrvatske zastave po gradu. Govoreći o tome koliko su branitelji danas zadovoljni slikom Hrvatske Šoljić je rekao da uvijek može bolje. – Sada, u ovom trenutku, treba raditi na nečemu boljem. Mnogo je i dalje neriješenih pitanja u Vukovaru počevši od obnove do Mirne reintegracije, rekao je Šoljić. Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić podsjetio je na 25. lipanj 1991.  godine kada je Sabor odnio odluku o razdruživanju od tadašnje države poslije čega je uslijedila agresija na Hrvatsku. – Dani su mnogi životi u obrani Hrvatske i oni su najzaslužniji zašto danas imamo neovisnu Hrvatsku. Gradimo Hrvatsku onako kakvu su oni željeli i zamislili. Mislim da to možemo snažnije i bolje, rekao je Galić.

>> Državni vrh položio vijence na Mirogoju, Milanović nije pružio ruku Bandiću

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.