PRVI SKANDAL Kenijska policija uhitila Georgea Obamu

Obamin polubrat uhićen zbog posjedovanja marihuane

31.01.2009.
u 15:45
Pogledaj originalni članak

Novoustoličeni američki predsjednički par potresao je prvi veći skandal: George Obama, polubrat Baracka Obame, uhićen je zbog posjedovanja marihuane, izvijestila je kenijska policija, a prenio CNN.

Opirao se uhićenju
Nadležni inspektor Augustine Mutembei otkrio je da se G. Obama opirao uhićenju, te je zadržan u policijskoj postaji u Nairobiju, gdje će boraviti do sutra kad će izaći pred suca.

Izvjestitelj CNN-a David McKenzie uspio je razgovarati s Georgeom Obamom, koji je opovrgnuo optužbe.

– Ne znam za što me optužuju! – tvrdi G. Obama te navodi da ga je policija jednostavno odvela iz kuće i strpala iza rešetaka. George Obama se u medijima prvi put pojavio u kolovozu prošle godine, kad je talijanski list “Vanity Fair” o njemu objavio članak u kojem je otkrio da “brat budućeg predsjednika živi u kolibi i zarađuje manje od jednog dolara dnevno”, što je Georgea razljutilo. Pokušavajući “smiriti medijsku prašinu” G. Obama, koji je u ranim dvadesetima, tada je izjavio da se školuje za automehaničara te da je vrlo aktivan u omladinskim organizacijama u Hurumi, siromašnoj četvrti Nairobija, gdje, koliko god to može, pokušava unaprijediti život tamnošnje zajednice.

Bolan susret
Američki predsjednik Barack Obama i njegov brat po ocu jedva se poznaju, no George je bio jedan od malobrojnih Obaminih rođaka iz Afrike koji je prisustvovao njegovoj inauguraciji prošlog tjedna u Washingtonu.

Ipak su se imali prilike upoznati, a njihov prvi susret predsjednik Sjedinjenih Država u svojim memoarima “Snovi moga oca” opisao je kao “bolan”. Naime, Barack Obama u knjizi opisuje kako se s bratom upoznao tijekom pokušaja da se pomiri s ocem koji je njega i majku ostavio kad je bio dijete. Službena reakcija iz Bijele kuće na prvorazredni skandal nije objavljena do zaključenja ovog izdanja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr