Obama traži od Turske da podrži sankcije Iranu

07.12.2009.
u 08:08
Američki predsjednik Barack Obama primit će danas turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana u Bijeloj kući. SAD će od Turske tražiti i veći angažman u Afganistanu.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama zatražit će danas od turskog premijera  Recepa Tayyipa Erdogana da podrži sankcije protiv Irana zbog razvijanja nuklearnog programa, prenose agencije.

Obama će Erdogana primiti u Bijeloj kući, a SAD će od Turske kao članice NATO-a tražiti i veći angažman u Afganistanu.

Prema pisanju britanskog tiska  SAD već odavno podržava ulazak Turske u EU, jer je  svjestan njezina strateškog značaja, dok se Francuska i Nemačka protive tom procesu.

Činjenica je da su Turskoj i dalje potrebne Europa i Amerika zbog trgovine, kao i da je Turska, kao članica NATO-a, osigurala izuzetno važnu vojnu bazu tijekom rata u Iraku, smatraju analitičari. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:28 07.12.2009.

Džamije su naše vojarne, minareti naša koplja, kupole naše kacige a vjernici naša vojska... Demokracija je samo vlak u kojem ćemo se povesti kako bismo prije stigli do cilja. Recep Tayyp Erdogan(turski premijer)

OB
-obrisani-
08:42 07.12.2009.

naso obama crkvu di ce se bogu moliti..hahahahahahahahahaaaaaa

OB
-obrisani-
09:04 07.12.2009.

Turska je vec odbila slanje dodatnih vojnika u Afganistan.