ZORAN MILANOVIĆ:

'O Perkoviću pitajte one iza kojih već 20 godina čistimo smeće'

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
'O Perkoviću pitajte one iza kojih već 20 godina čistimo smeće'
18.06.2013.
u 11:32
O tome treba pitati one koji o tome nešto znaju, a to nisam ni ja ni ministar pravosuđa Miljenić, nego je to predsjednik HDZ-a, rekao je Milanović
Pogledaj originalni članak

U obilasku tvornice Končar transformatori premijer Zoran Milanović komentirao je pitanje izručenja Josipa Perkovića Njemačkoj. Na novinarsko pitanje hoće li izručiti Perkovića, premijer je odgovorio da to pitanje ne razumije, a kada mu se objasnilo i pitalo o izmjenama zakona koje su upućene u saborsku proceduru i koje bi spriječile to izručenje, Milanović je rekao da to treba upitati one iza kojih oni već 20 godina čiste smeće.

Milanović tvrdi da su izmjene zakona u Sabor poslane bez ikakvih skrivenih motiva.

– To smo učinili prije dva tjedna, ako se ne varam, i moja je savjest po pitanju toga potpuno čista – rekao je Milanović. On kaže da su te izmjene zakona dio redovite procedure, odnosno da su proizašle iz prijedloga koji je donijela radna skupina.

– I onda se opet pojavila ova informacija o izručenju Perkovića po tko zna koji put u deset godina. Ali o tome treba pitati one koji o tome nešto znaju, a to nisam ni ja ni ministar pravosuđa Miljenić nego je to predsjednik HDZ-a. Ne miješajte me u to – poručio je premijer.

Na pitanje kako komentira izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka da su te izmjene zakona bizantinski manevar, Milanović je rekao da to neće komentirati ni sad ni ubuduće.

– Neka to komentiraju oni koji o tome nešto znaju, ja s tim veze nemam – rekao je Milanović.

>> Hrvatska zbog Perkovića mijenja Zakon o ekstradiciji

>> Karamarko: Ne žele oni uhititi Perkovića zbog Tuđmana i Šuška

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.