Slovenija u šoku

Nožem zaklao bivšu partnericu u pola bijela dana, na autobusnom stajalištu

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Nožem zaklao bivšu partnericu u pola bijela dana, na autobusnom stajalištu
01.04.2016.
u 21:06
Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica
Pogledaj originalni članak

Građane Celja šokirao je zločin koji se dogodio na autobusnom stajalištu ispred lokalnog trgovačkog centra, kad je muškarac nožem ubio ženu, navodno bivšu partnericu te zatim pobjegao s mjesta zločina.

Prema prvim izjavama očevidaca i šturim informacijama policije koja će svoje konstatacije iznijeti u ponedjeljak, muškarac je nožem ženu koja je bila u društvu s prijateljicom ranio po vratu, od čega je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći uskoro umrla. Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica. Riječ je o 39-godišnjem slovenskom državljaninu, a 33-godišnja žrtva je navodno strankinja iz Dominikanske Republike s kojom ima trogodišnje dijete. Policija je obavila očevid, a muškarac je zadržan u pritvoru.

Prema jednom znanstvenom istraživanju, obiteljsko nasilje, a posebno nasilje nad ženama u Sloveniji je zadnjih godina u velikom porastu.

Skoro polovicu žena koje umru nasilnom smrću usmrti njihov nekadašnji ili sadašnji partner, a od 2000. do 2011. godine policija je zabilježila 127 ubojstava i pokušaja ubojstava koji su bili posljedica svađa među partnerima s kobnim ishodom.

Pri tome su u 72 posto slučajeva žrtve bile žene.

>> Strava u Španskom: 'Ubio sam ih, ubio sam ženu i kćer! Presudit ću i sebi!'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.