SUD: NE TREBA GA PRITVORITI

Nožem nasrnuo na policajce koji su ga došli uhititi, satima prijetio da će sebe i djecu dignuti u zrak

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Nožem nasrnuo na policajce koji su ga došli uhititi, satima prijetio da će sebe i djecu dignuti u zrak
16.04.2019.
u 15:35
Osim sina s njim je u stanu bila i maloljetna kćer, a kada su policajci izašli iz stana, 53-godišnjak se s djecom zaključao u stan prijeteći da će sve dignuti u zrak
Pogledaj originalni članak

Prijetnja, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom, povreda djetetovih prava i prisila prema policijskom službeniku djela su koja se stavljaju na teret 53-godišnjaku koji je proteklog vikenda u Kaštel Lukšiću satima prijetio da će u zrak dignuti i sebe i kuću i djecu koja su bila s njim. Talačka kriza okončana je nakon osam sati, kada su u kuću upali policajci koji su ga svladali i priveli. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je protiv njega zbog navedenih kaznenih djela pokrenulo i istragu.

Tražili su i da mu se odredi istražni zatvor, na sudac istrage Županijskog suda u Splitu je to odbio. Umjesto istražnog zatvora, 53-godišnjaku su određene mjere opreza, pa se nadležnoj policijskoj postaji mora javljati dva puta tjedno. Tužiteljstvo je najavilo da će se žaliti na tu odluku, a u međuvremenu su izvijestili i što se sve taj dan događalo.

Drama je počela 12. travnja oko 21.30, kada je policija došla u stan 53-godišnjaka, inače razvojačenog branitelja, po prijavi za obiteljsko nasilje. Namjeravali su ga uhititi, no 53-godišnjak je pokušavajući to spriječiti, uzeo nož s kojim je krenuo prema policajcima. Prijetio je da će ih ubiti, a kada se između njega i policajca postavio njegov sin, 53-godišnjak je uzeo plinsku bocu. Odvrnuo je sigurnosni ventil te je ispustio plin iz boce pri tome vičući da će ih sve dignuti u zrak.

Osim sina s njim je u stanu bila i maloljetna kćer, a kada su policajci izašli iz stana, 53-godišnjak se s djecom zaključao u stan prijeteći da će sve dignuti u zrak. Drama je trajala do ranih jutarnjih sati, kada je policija upala u stan i svladala ga. Priveli su ga u postaju oko 4 sata, a tijekom ispitivanja on je policajcima zaprijetio, kazavši im:

- Doći ću u postaju s dvije bombe i kalašnjikovom i sve dignuti i zrak!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GE
generacija57
19:35 16.04.2019.

U Americi bi već bio pokojni.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:32 16.04.2019.

I nije u pritvoru. Jer je bivsi branitelj. Dok ne ubije nekoga, onda ce biti kasno.