jadrankomerc

Novi većinski vlasnik oko 80 posto crikveničkih trgovina?

Foto: Anton Ficko/VLM
Novi većinski vlasnik oko 80 posto crikveničkih trgovina?
26.04.2010.
u 15:36
Iako je Jadrankomerc u stečaju devet punih godina, riječ je trenutačno najuspješnijem poslovnom subjektu koji je krajem prošle godine na računima imao 11,5 milijuna kuna, dok mu je ukupna imovina procijenjena na gotovo 130 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

CRIKVENICA - Za dva tjedna, točnije 11. svibnja, održat će se javna dražba na kojoj će crikvenički Jadrankomerc nad kojim je prije devet godina, polovicom svibnja 2001. godine Trgovački sud u Rijeci otvorio stečajni postupak, dobiti novog vlasnika većinskog paketa 66 posto dionica.

Riječ je o ukupno 86.349 dionica Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je odredio početnu nominalnu cijenu 50 eura po dionici, odnosno 4.317.450 eura (oko 31 milijuna kuna) za cijeli udjel u vlasništvu. Pravo sudjelovanja na dražbi imaju samo trgovačka društva čija je osnovna djelatnost trgovina, a spekulira se su najozbiljniji konkurenti za preuzimanje PIK Vrbovec sa 16,6-postotnim udjelom u vlasništvu te Gavrilović sa 12,58 posto dionica.

Važnost preuzimanja Jadrankomerca proizlazi iz činjenice što to poduzeće sa 34 prodajna mjesta, od kojih je u zakupu Konzuma njih 18, praktično "drži" oko 80 posto cjelokupne trgovačke maloprodajne mreže na širem crikveničkom području uključujući tu i susjedni Novi Vinodolski te zaobalje.

Iako u stečaju devet punih godina, riječ je trenutačno najuspješnijem poslovnom subjektu koji je krajem prošle godine na računima imao 11,5 milijuna kuna, dok mu je ukupna imovina procijenjena na gotovo 130 milijuna kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.