VREMENSKA PROGNOZA

Nestabilno u novi tjedan: Za gotovo cijelu zemlju sutra izdano upozorenje

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Pogled iz okolice Trogira na grmljavinsko nevrijeme oko Drvenika Velog
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
U Rijeku stigla najavljena promjena vremena praćena kišom, vjetrom i grmljavinom
Foto: DHMZ
04.06.2023.
u 09:40
Za područje gotovo cijelo zemlje, izdano je za sutra žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Naime, žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, nije izdano samo za dubrovačku regiju
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će danas biti djelomice sunčano, na Jadranu i pretežno. Uz dnevni razvoj oblaka poslijepodne i navečer mogući su lokalno pljuskovi i grmljavina, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i Istre, u gorju te u središnjoj Hrvatskoj. Prema večeri sa zapada dolazi postupan porast naoblake. Vjetar će biti slab, na istoku i umjeren istočni, duž obale jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom od 23 do 28 °C, vremenska je prognoza DHMZ-a.

Sutra, početkom novoga tjedna, vrijeme će biti promjenjivo oblačno te osobito poslijepodne na Jadranu sa sunčanim razdobljima. Povremeno je moguća kiša, a mjestimice i pljuskovi praćenim grmljavinom, lokalno izraženiji. U Slavoniji, Baranji i Srijemu oborina se očekuje tek u popodnevnim satima. Vjetar će biti slab, na istoku i umjeren istočni, a na Jadranu većinom umjeren jugoistočni. Najniža temperatura bit će od 12 do 16, a na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviša većinom između 21 i 25 °C, u gorju malo niža.

VEZANI ČLANCI:

Za područje gotovo cijelo zemlje, izdano je za sutra žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Naime, žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, nije izdano samo za dubrovačku regiju. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", poručio je DHMZ.

VIDEO Nevrijeme u Slavonskom Brodu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.