"Spojio" hobi i posao

Novi-stari europski prvak u letenju jedrilicom Arijan Hucaljuk postao profesionalni pilot drona

Foto: Privatna fotografija
Novi-stari europski prvak u letenju jedrilicom Arijan Hucaljuk postao profesionalni pilot drona
07.10.2022.
u 15:34
Mjesec dana prije europskog, u Slovačkoj je održano Svjetsko prvenstvo u F3K kategoriji, u kojoj se modeli bacaju rukom. Arijan je do zadnjeg leta bio vodeći, ali nedostatak sreće i malo lošija procjena koštali su ga medalje. To je jedina kategorija u kojoj još nije osvojio svjetsku titulu i ona mu je sada najveći izazov
Pogledaj originalni članak

Brođanin Arijan Hucaljuk obranio je na Europskom prvenstvu u aeromodelarstvu u mađarskom Szegedu naslov prvaka Starog kontinenta u kategoriji daljinski upravljanih termičkih jedrilica F5J. Riječ je o novoj, vrlo popularnoj disciplini koja doživljava veliku ekspanziju u svijetu. Zanimljivo je da su u ovoj kategoriji dosad održana dva europska i jedno svjetsko prvenstvo i na svima je pobijedio upravo Arijan. Nadareni Slavonac sigurne ruke i preciznog oka u karijeri je osvojio čak devet europskih i svjetskih titula. One domaće više i ne broji.

– Motiva nikada ne nedostaje. Ja na svakom turniru letim na pobjedu, tako je bilo i u Mađarskoj. Uspio sam opravdati ulogu favorita i sretan sam zbog toga. Imam dobru ekipu koja me prati i to se za sada pokazalo kao dobitna kombinacija – kaže Arijan.

Mjesec dana prije europskog, u Slovačkoj je održano Svjetsko prvenstvo u F3K kategoriji, u kojoj se modeli bacaju rukom. Arijan je do zadnjeg leta bio vodeći, ali nedostatak sreće i malo lošija procjena koštali su ga medalje. To je jedina kategorija u kojoj još nije osvojio svjetsku titulu i ona mu je sada najveći izazov. Uspije li u njoj popeti na vrh, postat će prvi "letač" u svijetu koji je kompletirao zlatne medalje u sve tri kategorije. Doduše, u zadnje vrijeme ima malo manje vremena za treninge jer se zaposlio.

– Već godinu i pol dana radim kao profesionalni pilot drona za jednu geodetsku tvrtku u Zagrebu. Vršim geodetska snimanja terena. To je vrlo slično mom hobiju, a kada su vam posao i hobi slični, onda to nije loše – smije se mladi brodski letač.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.