Za veći miraz

Facebook na udaru: Prodali maloljetnu kćer preko aukcije na društvenoj mreži

Foto: Jack Hill/News Syndication/PIXSELL
Facebook na udaru: Prodali maloljetnu kćer preko aukcije na društvenoj mreži
20.11.2018.
u 21:37
Južnosudanska obitelj vlastitu je kćer prodala za 500 krava, 3 automobila i 10.000 dolara
Pogledaj originalni članak

Kako bi dobili što veći miraz, obitelj iz Južnog Sudana je svoju kćer prodala preko aukcije na najpoznatijoj društvenoj mreži Facebooku, javlja CNN

Za djevojku su se "borila" petorica muškaraca, od kojih su neki visoko pozicionirani državni službenici iz Južnog Sudana. Prema UNICEF-ovim izvještajima iz 2017. godine, 52 posto djevojaka u Južnom Sudanu oženjeno je prije navršene 18 godine života, ali je ovo prvi zabilježeni primjer prodaje preko Facebooka. 

Iako je bilo kakav način prodaje ljudi zabranjen na Facebooku, aukcija je maknuta tek nakon 15 dana.

Ovaj slučaj je zabrinuo aktiviste, a George Otim, voditelj Plan Internationala- Udruge za zaštitu dječjih prava, komentirao je sljedeće: "Da se djevojka može prodati za brak na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži u današnje vrijeme, naprosto je nevjerojatno"

To je samo još jedan od brojnih skandala koji u posljednje vrijeme prate Zuckerbergovu društvenu mrežu. Iako je pred senatom na Capitol Hillu Zuckerberg obečao bolju kontrolu, vidljivo je da to još nije proveo. 

Bitni dijelovi Zuckerbergova govora pred senatom: 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

BK
branko-kockica
21:21 20.11.2018.

Znači, u redu je prodati dijete za krdo krava, ali je skandal to napraviti on-line?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
21:57 20.11.2018.

To su budući "migranti"

Avatar matteo999
matteo999
23:22 20.11.2018.

Ali zato facebook bez problema blokira račun svima koji se usude napisati da se horde primitivnih divljaka nesmetano šire zapadnom Evropom, da siluju, pljačkaju i nameću svoj primitivizam domicilnom stanovništvu.