HONG KONG

Novi prosvjed: Stotine radnika se okupilo u poslovnoj četvrti

Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Hong Kongu
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Hong Kongu
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Hong Kongu
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Hong Kongu
02.12.2019.
u 10:25
Tijekom dvosatnog prosvjeda u poslovnoj četvrti u ponedjeljak nije bilo sukoba s policijom.
Pogledaj originalni članak

Stotine uredskih radnika okupile su se u ponedjeljak u poslovnoj četvrti Hong Konga na prvom prodemokratskom prosvjedu ovog tjedna nakon što su prošli tjedan prodemokratske stranke odnijele premoćnu pobjedu na izborima u bivšoj britanskoj koloniji koja je 1997. vraćena pod kinesku upravu.

Dan ranije policija je uspostavila red ispaljivanjem suzavca u četvrti Kowloon kako bi rastjerala tisuće prosvjednika koji su se prije toga okupili ispred američkog konzulata u znak zahvalnosti za američku podršku.

Tijekom dvosatnog prosvjeda u poslovnoj četvrti u ponedjeljak nije bilo sukoba s policijom. Prosvjedi bi se trebali održavati redovito. Neki od okupljenih vratili su se na posao nakon što su iskazali solidarnost s prosvjednicima.

Prosvjedno okupljanje u Chater Gardenu privuklo je uredske radnike i poslovne ljude u odijelima, a organizatori su ih pozvali da se okupe svakoga dana ovog tjedna.

U posljednjih šest tjedana prosvjedi su u Hong Kongu privukli razne skupine društva, od studenata do umirovljenika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
10:29 02.12.2019.

nekoliko stotina u gradu sa skoro 8 mil stanovnika... kad se u parizu desetak tisuća žutih prsluka okupi, mediji to prešute. kad u rusiji 122 prosvjednika korača trgom, to je veliki izraz nezadovoljstva putinom... je, jako ste vi mediji postali relevantni...