sprema se smjena

Novi predsjednik županijske skupštine bit će hadezeovac

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Novi predsjednik županijske skupštine bit će hadezeovac
29.09.2010.
u 15:48
I SDP će glasovati za Sapunarovu smjenu. Novi potpredsjednici Skupštine bit će iz redova Kerumove Hrvatske građanske stranke i SDP-a.
Pogledaj originalni članak

Odgađanje sjednice Skupštine Splitsko dalmatinske-županije nepuna 24 sata prije njezina početka samo je još jedan postupak koji potvrđuje da Petroslav Sapunar, predsjednik županijske Skupštine, ne poštuje Poslovnik ni Statut. To se nikad u povijesti županije nije dogodilo. Zahtjev za njegovo razrješenje podnijeli smo 10. rujna i od njega ne odustajemo. Razriješit ćemo Sapunara. ali i potpredsjednike županijske Skupštine. Nećemo županijsku Skupštinu pretvoriti u Gradsko vijeće Splita, poručio je Kruno Peronja, šef dalmatinskog HDZ-a.

Hadezeovci su ljuti što Kerumov šogor Petroslav Sapunar ne poštuje međustranačke dogovore kojih su se, tvrde, do sada svi držali.

– Sapunar učestalo krši Poslovnik i Statut, a najnovije odgađanje sjednice zapravo je njegovo kupovanje vremena i manipulacija javnošću – naglašava Peronja.

Dodaje da bi HDZ trebao imati novog predsjednika županijske Skupštine, a tko bi to mogao biti, ne žele otkriti. Navodno o tome nisu razgovarali. Svi su njihovi vijećnici, naglašavaju, sposobni obnašati tu dužnost.

Novi potpredsjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije najvjerojatnije će biti iz Kerumove Hrvatske građanske stranke i SDP-a.

Doznajemo da će i županijski vijećnici iz redova SDP-a dignuti ruku za smjenu Petroslava Sapunara. No, za novog će predsjednika podržati samo onog za kojeg budu glasovale sve stranke.

– Vratili smo se na početak, na vrijeme nakon lokalnih izbora kad je trebalo konstituirati županijsku Skupštinu, kažu nam vijećnici SDP-a.

Naglašavaju da SDP više nije u oporbi te da zapravo u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije više nema ni vlasti ni oporbe. Naime, Kerum je raskidom koalicije s HDZ-om izgubio većinu.

Koalicija HDZ-HSLS-HSS u Skupštini Županije ima 19 vijećnika, Kerum ima 15, a koalicija SDP-HNS-HSU 14 mandata.

– Imat ćemo dovoljno ruku, 26, da razriješimo Sapunara – optimističan je Peronja.

Kaže da je i dr. Željko Šundov, član Kerumove stranke, inače rođak splitskog dogradonačelnika Jure Šundova, koji je bio na međustranačkom dogovoru koji je sazvao HDZ, suglasan da se Sapunar smijeni!

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.