obljetnica

Novi logo kao dar za 75. Supermanov rođendan

Foto: DC Comics
Novi logo kao dar za 75. Supermanov rođendan
31.05.2013.
u 16:50
DC Comics cijele će godine obilježavati Supermanov 75. rođendan. Vrhunac je novi film “Čovjek od čelika”
Pogledaj originalni članak

Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih superjunaka – Superman ove godine slavi svoj 75. rođendan. Tim povodom DC Comics odlučio mu je dati novi logo, plavu siluetu s bijelim znakom “S” na prsima i oznakom 75 godina.

Iako će vrhunac proslave Supermanova rođendana biti sredinom godine kada će premijerno biti prikazan najnoviji film o posljednjem sinu Kriptona pod nazivom “Čovjek od čelika” te objavljena serija kultnih stripova od prvog broja do danas, DC Entertainment i Warner Bros odlučili su različitim manifestacijama tijekom cijele godine obilježiti ovaj jubilej.

Supermana su stvorili Jerry Siegel i Joe Shuster, a prvi strip o superjunaku u plavom odijelu s crvenim plaštom i znakom “S” na prsima objavljen je u magazinu “Action Comics 1” koji je izašao u Sjedinjenim Američkim Državama u lipnju 1938.

>> Superman daje otkaz u The Daily Planetu i postaje bloger

>> Stana Katić posudila glas Lois Lane u “Supermanu”

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.