USRED DANA

Drama kod Rijeke: Dječak (5) odšetao iz vrtića, tete nisu primijetile nestanak

Foto: Goran Stanzl/PIXSEL
Drama kod Rijeke: Dječak (5) odšetao iz vrtića, tete nisu primijetile nestanak
27.09.2017.
u 08:59
Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao
Pogledaj originalni članak

Usred dana petogodišnji dječak odšetao je iz vrtića i po gustom se prometu vratio kući, javlja RTL.

Ovaj slučaj od kojeg strahuje svaki roditelj dogodio se na Viškovu kod Rijeke. Sporno je što ni jedna teta u vrtiću nije primijetila da djeteta nema punih 45 minuta, sve dok šokirana majka nije javila kako se dječak vratio kući, na što su je upozorili njeni susjedi.

U vrtiću se dječak iskrao iz skupine, odjenuo i prošao kroz dvoja vrtićka vrata. Gotovo dva kilometra hodao je prometnicom gdje svake minute prolazi barem pedeset vozila.

Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao, a u kojem nitko nije primijetio kako njegovog sina nema u vrtiću. U vrtiću su svjesni svog propusta, a odgajateljica je, kako se neslužbeno doznaje, dobila opomenu pred otkaz.

- Kao prvo izražavam žaljenje zbog događaja koji se desio u našem vrtiću i činjenice su sljedeće, da je dijete izašlo iz vrtića 20. 9. u srijedu i da sam o tome obaviještena od strane roditelja. Utvrđene su sljedeće činjenice. Da je došlo do propusta u nadzoru nad djetetom od strane odgajatelja skupine u kojoj je dijete bilo - izjavila je ravnateljica vrtića Ingrid Lončarević.

Ipak, roditelji su angažirali odvjetnike.

- U prvoj priči, u prvom stupnju dijete se obuklo, nitko nije reagirao. U drugom stupnju dijete pokušava otvoriti vrata ulazna vrtića dva puta, što je vidljivo na video nadzoru, opet nitko ne reagira, u trećem stupnju dijete otvara ulazna vrata od dvorišta, koja trebaju biti, naglašavam, trebaju i moraju biti zaključana, opet nitko ne reagira - kazao je odvjetnik Ibrahim Dizdarević za RTL.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

ZA
zadar1
10:35 27.09.2017.

treba samo sva vrata zakljucavati i to je to....

CV
CVILIDRETA
09:54 27.09.2017.

Nažalost u Zagrebu ima 27do 30 dijece u jednoj grupi ,tetama se poklapaju grupe samo za vrijeme rucka.Svaki dan neki roditelj izgubi djeteta ,a u pitanju je jedno dijete .Petnom dosta ,ovaj samo hoće lovu i medijsku pažnju.

KO
korisnik70
09:19 27.09.2017.

Kod nas u vrtićima dolazi 20-tak djece na jednu tetu. Teško je imati svakoga na oku. Tako da po meni ovo nije samo pogreška odgajateljice već više samog sustava.