uskoro presuda

Nobilo: Presuda Prliću mogla bi izazvati velike neugodnosti za RH

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Nobilo: Presuda Prliću mogla bi izazvati velike neugodnosti za RH
21.09.2012.
u 16:10
Znam da će sve to biti ignorirano, ali takva definicija može biti drukčije i grublje izrečena, a to je da je Hrvatska bila agresor u BiH, kaže Nobilo
Pogledaj originalni članak

– Prema onome što sam ja pratio u prijašnjim suđenjima, a to sve čini kontinuitet događanja, zaključujem da će zasigurno ispasti da je Hrvatska intervenirala u BiH i da se faktički tamo dogodio međunarodni sukob u kojemu je jedna od zaraćenih strana bila Hrvatska. To je vrlo neugodno za Hrvatsku. Ja znam da će sve to biti izignorirano, ali takva definicija može se i drukčije i grublje reći, a to je da je Hrvatska bila agresor u BiH – rekao je zagrebački odvjetnik Ante Nobilo za sarajevsku redakciju turske agencije Anadolija komentirajući posljedice skorašnje presude Haaškog suda Jadranku Prliću i još petorici čelnika iz vojnog i političkog vrha Herceg-Bosne.

Izbjegao je prognozirati kakve će pojedinačne kazne dobiti šest optuženih Hrvata iz Herceg-Bosne, ali je naglasio da bi takva presuda mogla izazvati velike neugodnosti za Hrvatsku.

– Kada u jednoj pristojnoj državi stavite na stol presudu koja će biti argumentirana, a ja sam još puno prije vidio te argumente i dokaze o umiješanosti Hrvatske, to bi moralo izazvati neki politički potres – rekao je za Anadoliju odvjetnik Nobilo.

Prognozira ipak da u bilateralnim odnosima neće doći do narušavanja odnosa BiH i Hrvatske zbog takve presude jer obje države upućene su jedna na drugu. Međutim, kaže Nobilo, za zdravlje hrvatske nacije i društva bila bi važna politička osuda i izjava žaljenja hrvatskog vrha zbog događaja iz prošlosti, i to više zbog Hrvata u Hrvatskoj, nego ljudi u BiH. Ako se u Haagu ostvari ono što najavljuje odvjetnik Nobilo, dogodit će se još jedan paradoks da Hrvatska, uz čiju je pomoć dokrajčen rat u BiH i oslobođen njezin veliki dio, bude proglašena agresorom na BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 177

AS
ante_slavonac
16:29 21.09.2012.

Nobilo neće nikada ali baš nikada biti Hrvat,pored njega ne trebamo Save Š..U normalnoj državi takav čovijek bi završio u zatvoru.

DK
dkatica2
16:30 21.09.2012.

Ima bivših udbaša i doušnika koji koji cinkare protiv Hrvatske , ovo što Nobilo priča to je uzeto iz ustiju Vesne Pusić!

SE
sestrićna
16:28 21.09.2012.

kad je nešto protiv hrvata i hrvatske to odma sazna..on je i prije 90 bio jako aktivan kad se sudilo hrvatima..