'CRVENO UPOZORENJE'

Nizozemcima se ovo nije dogodilo devet godina: Vlada zamolila građane da ostanu doma

Foto: Reuters/PIXSELL
Nizozemcima se ovo nije dogodilo devet godina: Vlada zamolila građane da ostanu doma
06.02.2021.
u 20:21
Svi centri za testiranje na koronavirus bit će zatvoreni, priopćile su zdravstvene vlasti
Pogledaj originalni članak

Nizozemska bi trebala ući u još veće zatvaranje i to zbog prognoze za nedjelju koja najavljuje jaki snijeg i vjetar, što je prva takva meterološka uzbuna u posljednjih devet godina. 

Vlada je u subotu je zamolila građane da ostanu doma jer su meteorolozi izdali "crveno upozorenje" za cijelu zemlju zbog vjetra koji će puhati do 90 kilometara na sat i do 20 centimetara snijega koji bi mogli dovesti do opasnih snježnih nanosa na cestama i ograničene vidljivosti.

Svi centri za testiranje na koronavirus bit će zatvoreni, priopćile su zdravstvene vlasti. Željeznički promet će biti minimaliziran, a glavni supermarketi otkazali su dostavu zaključivši da bi bilo preopasno slati vozače.

Svi profesionalni nogometni turniri zakazani za nedjelju također su odgođeni i amsterdamsko gradsko vijeće odlučilo je zatvoriti sve kanale u želji da omogući klizanje kasnije tijekom tjedna. Zračna luka Amsterdam Schiphol upozorila je na mogućnosti kašnjenja letova.

Upozorenje o zadržavanju kod kuće pridodano je postojećim mjerama zatvaranja, prema kojima trgovine, restorani, barovi i druga javna mjesta već tjednima ne rade, a stanovnici pozvani da ograniče putovanja s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IJ
istina__jako_boli
07:24 07.02.2021.

Nesta tu smrdi. Da je to upozorenje za Egipat ili Kuvajt ne bih se cudio, ali za zemlju u kojoj je snjezina domaca zivotinja, e to ne drzi vodu. Nesto je tu drugo u pitanju.

Avatar EtTore
EtTore
12:18 07.02.2021.

Pocela Sezona

SV
Svarogov
11:44 07.02.2021.

Danas je nedjelja . Vrijeme u Roterdamu ; nocas palo 10-15 tak cm. snijega , temp. -3 c , puse lagani vjetric , cestovne sluzbe rade , zivot kao i obicno . Djeca izasla van grudvati se . I to je sve od nevremena .