Ništa od tv sučeljavanja SDP-ovih kandidata

Nitko neće s Milanovićem na TV debatu. Izbjegavao ga Karamarko, sada i Komadina

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Zoran Milanović i Zlatko Komadina u prosincu 2013.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Zoran Milanović i Zlatko Komadina
21.03.2016.
u 20:10
U pismu Komadina otkriva i kako je prije nekoliko dana predložio da on i Zoran Milanović upute zajednički apel u kojem bi osudili svaku retoriku uvreda, ismijavanja i vrijeđanja na osobnoj razini u unutarstranačkoj kampanji koja je, kaže, otišla predaleko.
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović nikako da dobije "svoje TV sučeljavanje". Prvo ga je u kampanji za protekle parlamentarne izbore konstantno izbjegavao šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a sada izlazak s njim pred TV kamere odbija i njegov protukandidat na unutarstranačkim izborima za šefa SDP-a Zlatko Komadina.

Naime, Komadinin stožer imao je ideju da se umjesto na nekoj od televizija sučeljavanje održi pred stranačkim članstvom. Predlagao je pet takvih debata, ali Milanovićev tabor nije pristao na tu opciju. Potom se, kažu ljudi iz stožera Zlatka Komadine, pronašlo kompromisno rješenje te je  dogovoreno sučeljavanje ispred Foruma mladih, Foruma seniora i Foruma žena SDP-a koje bi prenosila mrežna stranica sdp.hr. No Milanovićev je stožer odustao na kraju i od te ideje. I dalje inzistiraju na TV sučeljavanju jer će tako i članstvo, ali i društvo imati šansu pratiti razgovor dvojice kandidata za novog šefa SDP-a. Drže i da su izbori u najvećoj oporbenoj stranci od iznimnog interesa javnosti te da su sučeljavanja kandidata najviši izraz demokratske političke kulture. Nije im jasno zbog čega se Komadina toliko, kako kažu, "izmotava" zadnjih mjesec dana te se pitaju je li inzistiranje na sučeljavanju pred članovima samo razlog da se izazove nekakav incident.

Inače, kako doznajemo u SDP-u do sada su na stranku stigle četiri ponude za TV debate. I to od TV Jabuke za sučeljavanje u emisiji Veto Sanjina Španovića u kojoj su obojica kandidata prije pristala na dvoboj, potom od N1  televizije, Nove TV te HRT-a. U međuvremenu se izrodio i prijedlog da se održi samo jedno sučeljavanje, a koje bi vodili novinari sa sve četiri spomenute televizije. No dogovora još uvijek nema.

A sudeći po pismu koje je Komadina danas poslao svim članovima stranke, uključujući i Zorana Milanovića, od sučeljavanja neće biti ništa. Jer Komadina inzistiranje na samo jednom TV sučeljavanju smatra uskraćivanjem prava članstvu da neposredno sudjeluje u debati, ali i kršenjem prava svih medija na jednak pristup. U pismu Komadina otkriva i kako je prije nekoliko dana predložio da on i Zoran Milanović upute zajednički apel u kojem bi osudili svaku retoriku uvreda, ismijavanja i vrijeđanja na osobnoj razini u unutarstranačkoj kampanji koja je, kaže, otišla predaleko.

Ali nije, kaže, dobio odgovor. Predložio je, dodaje, i da on i Milanović sastave zajedničku izjavu i iniciraju sastanak Predsjedništva SDP-a čime bi pokazali da se obojica ograđuju od neprimjerenog ponašanja i retorike. No niti na to nije dobio odgovor. Na kraju pisma osvrnuo se i na priče o mogućem raskolu u stranci te je poručio kako od SDP-a, koji je i sam osnivao, nikada neće odustati. Radi toga je, kaže, predložio da se 2. travnja, na dan izbora novog šefa stranke, organizira zajednički doček rezultata izbora  na Iblerovu trgu.

>>Komadina: Ne bježim ni od čega, mogu se sučeliti o temama iz SDP-a u SDP-u

>>Komadina o potpori u Rijeci: Tu je moj dom gdje sam nastao kao socijaldemokrat 1990-tih

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BA
bakulušić
21:22 21.03.2016.

To mogu i smiju samo oni koji su navikli na borbe u blatu!

Avatar juricamesko
juricamesko
21:42 21.03.2016.

samo se vi sučelite pred svojim članstvom koja ima želudac za vaše vrijeđanje i laži.nas molimo vas iz toga slobodno izostavite jer sve što smo imali čuti od Zoke napušenog bunikom već smo odavno čuli.

OC
obican covik
22:38 21.03.2016.

Svatko tko ima i malo u glavi , nebi vodio javnu debatu s Milanovicem . Milanovic ne posjeduje niti jedan mili - mili - mili ? (nemam rijeci) kucnog odgoja !!! On , celnik SDP-a ? On, da nam vodi Lijepu Nasu ??? Dragi narode , gdje mi zivimo ???