Ivan Anušić:

'Nisam prihvatio povećanje vijećničkih naknada, Hajduković je iznio čistu laž'

Foto: Marin Tironi/Pixsell
Ivan Anušić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Sučeljavanje Ivan Anušić, Mate Mijić i Dražan Dizdar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Domagoj Hajduković
12.12.2019.
u 18:13
Osječko-baranjski župan reagirao je na, kako tvrdi, plasiranje laži koje je iznio SDP Osječko-baranjske županije
Pogledaj originalni članak

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić reagirao je, kako je naveo u priopćenju, na plasiranje laži koje je iznio SDP Osječko-baranjske županije.

Navodi kako su da danas održanoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije vijećnici izglasali Proračun za 2020. godinu. Županijski proračun iznosi 1,56 milijardi kuna, što je 65% više od ovogodišnjeg, odnosno dvostruko više u odnosu na 2017. godinu.

– Dio povećanja odnosi se na evidencijske promjene i uključivanje sredstva povodom spajanja Ureda državne uprave sa Županijom, no u proračunu smo osigurali i značajna sredstva iz europskih i drugih izvora, namijenjena za realizaciju niza kapitalnih projekata – navodi Anušić u priopćenju.

– Vijećnički prijedlog da se povećaju vijećničke naknade NISAM prihvatio, a plasiranje laži u javni prostor kako bi se adresirajući mene zaradilo nešto medijskog prostora i jeftinih političkih bodova najoštrije politički osuđujem – istaknuo je.

Rekao je i kako prvi put reagira na prozivanje lokalnog SDP-a.

– Sustavno u javni prostor plasiraju neistine i optužuju me imenom i prezimenom za stvari na koje ni kao župan ni kao čovjek nisam mogao imati utjecaja niti spoznaja o njima. No ovoga puta je saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković potpisujući svoju organizaciju otišao korak dalje iznoseći čistu laž. Sve što smo do sada vidjeli iz mandata zastupnika Hajdukovića su visoki troškovi putovanja širom svijeta od kojih Slavonci i Baranjci još nisu vidjeli konkretne rezultate. Žalosno je da je Hajduković do sada i u svom kraju, kao i širom Hrvatske poznat samo po tome što je „najskuplji saborski zastupnik“ plaćen iz državnog proračuna – kaže Anušić.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar krile11
krile11
19:16 12.12.2019.

Mozes misliti pametnjakovica...gradonacelnik Tenjskog Antunovca ..na drzavnoj sisi zadnjih 27 godina ,opcina od posebnog drzavnog interesa i sad postao zupan i budalasa i dalje

MO
moškov
18:56 12.12.2019.

gospodine cija su sredstva eu...jesu li i hrvatska ..ako jesu zasto koristite termin novac eu..hrvatska drzava je suma sumarum gubitnik sa briselskim.birokratima...jer kudikamo su vece nase hrvatske uplate u eu ....nego isplatate nama...u minusu smo...mogao bih vam napisati mr radnju na ovu temu ..ali je vidim samo jedno da hrvati kao nacija izumiru ...nestaju....itd