Nino Raspudić:

'O moralnom kredibilitetu Saveza antifašista najviše govori to što su Mesića uzeli za predsjednika'

Foto: screenshot HRT
'O moralnom kredibilitetu Saveza antifašista najviše govori to što su Mesića uzeli za predsjednika'
25.04.2016.
u 14:03
Raspudić je podsjetio na Mesićev raniji govor u Australiji u kojemu je veličao NDH
Pogledaj originalni članak

Kolumnist Večernjeg lista Nino Raspudić sinoć je u Dnevniku 3 HRT-a kritizirao pojavljivanje Stjepana Mesića na trećoj, neslužbenoj komemoraciji u Jasenovcu, koju je organizirao Savez antifašističkih boraca i antifašista u suradnji s Antifašističkom ligom Hrvatske.

Mesić je, između ostalog, rekao da "ako netko govori kao ustaša, ako zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, ako ističe njihovo znakovlje i simbole, ako pjeva njihove pjesme, onda je on ustaša", a Raspudić je podsjetio na Mesićev raniji govor u Australiji u kojemu je veličao NDH.

– Ako uzmemo taj njegov kriterij, onda ja nisam ustaša, ali je pitanje je li sam Mesić ustaša – rekao je Raspudić. Dodao je da bi, za razliku od Mesića tada, on rekao da je Hrvatska izgubila dva puta, 1941. i 1945.

Raspudić je rekao da o moralnom kredibilitetu Saveza antifašista najviše govori činjenica da su osobu koja je sa 60 godina, kao zrela osoba, davala takve izjave uzeli za počasnog predsjednika, dali mu da govori u Jasenovcu i "postavlja se kao moralni kamatar mjesta stravičnog zločina i žrtve koja se tamo dogodila". Također je rekao da Jasenovac nije zaslužio da ga se trži na razini jeftinog politikantstva.

>> Mesić: Nad današnju Hrvatsku nadvio se ustaški zloduh

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 274

Avatar Sandokan
Sandokan
14:15 25.04.2016.

Nino Raspudić, u sridu! U nedjelju je u Jasenovac održan skup mrzitelja Hrvatske ii Hrvata kojem su na čelu bili Mesić, Josipović i Milanović uz "obespravljeno" mnoštvo članova udruga "civilnoga društva"! Svi skupa su bjesni jer im nova vlast uskraćuje novčana sredstva iz državnog proračuna koja su nezasluženo i nemoralno dijelili između sebe posljednje 4 godine. O nagradama namještanjem na visokoplaćene položaje da i ne govorim. Karamarko i Hasanbegoviću, samo ukidajte novac i izdržite u na svojem putu da se rješimo ovih društvenih parazita.

CH
chiko
14:15 25.04.2016.

Svaka čast, konačno da netko i to spomene.

DU
Deleted user
14:17 25.04.2016.

Pravi Hrvat i svaka mu je na mjestu....