Oproštaj od Nikoline

Preminula nakon sedam mjeseci kome

Foto: Privatni album
nikolina amrein
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Nikolina Amrein
23.08.2014.
u 16:00
Za nesreću je kriv Branko Božić (50) koji je vozio pod utjecajem alkohola. Osuđen je na tri godine zatvora i oduzeta mu je vozačka dozvola na godinu dana
Pogledaj originalni članak

Nakon sedam mjeseci kome u četvrtak je u osječkoj Kliničkoj bolnici umrla Nikolina Amrein (18). Nastradala je u prometnoj nesreći u siječnju ove godine kada je sa sestrom Klarom (15) i prijateljicom Inom (17) prelazila cestu na zebri u Gundulićevoj ulici u Osijeku, pišu 24 sata. Pogreb je bio jučer na osječkom groblju.

Za nesreću je kriv Branko Božić (50) koji je vozio pod utjecajem alkohola. Osuđen je na tri godine zatvora i oduzeta mu je vozačka dozvola na godinu dana.

- Iako su je liječnici otpisali, ona se borila, imali smo vjere i nadu da će se probuditi. Prošla je osam operacija, dva puta je imala zastoj rada srca i reanimirali su je, imala je probleme s disanjem, dekubituse, prošla je strašne muke u ovih sedam mjeseci. Jedno vrijeme joj se stanje malo i popravljalo. Činilo se da nas čuje, kada smo je nešto pitali, treptala je očima. Ali posljednjih mjeseci sve je više propadala. Tijelo više nije prihvaćalo hranu, pretvorila se u sjenu - rekao je Nikolinin otac Miroslav Amrein. 

Nikolinina obitelj smatra da kazna koju je Branku Božiću sud dosudio nije adekvatna jer je riječ o vozaču koji je i prije kršio prometna pravila i vozio pod utjecajem alkohola. 

>> 'Bile smo na pola zebre. Napravila sam korak unatrag jer nije kočio. Nije nas ni vidio'

>> Vozač je vrištao dok je djevojka krvarila na cesti: 'Hoće li biti živa'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

ST
Startrack
16:30 23.08.2014.

Alkoholicari ne smiju imati vozacke. Ako voze bez nje treba im unisti zivot bez milosti. Tako se radi u USA. Ubio si nekoga sa trecim DWI, tvoj zivot na slobodi je zavrsio.

US
USA
16:13 23.08.2014.

Tragedija. na zalost ni veca kazna zatvora kod tih manijaka ne bi promjenila nista, ali bi ipak bilo pravedno pogotovo kod vozaca koji cesto voze pijani. Stvarno neznam zasto se za takve ne uvede trajna zabrana voznje. Sto znaci jedna godina? Ove djevojke vise nema, a i cijela obitelj ce biti trajno unistena radi smrti djeteta.

Avatar SMECHAR
SMECHAR
17:52 23.08.2014.

Ubojice bi trebalo kazniti smrtnom kaznom. To bi bio primjer drugim alkoholiziranom vozačim. Ovako je to sve lakrdija.