Liječnica iz Klinike 'Dr. Fran Mihaljević':

'Nikad nije bio toliki broj bolesnika priključen na ECMO aparatu. Na respiratoru i trudnica (31)'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija
'Nikad nije bio toliki broj bolesnika priključen na ECMO aparatu. Na respiratoru i trudnica (31)'
17.10.2021.
u 12:25
Poručila je da je situacija u Intenzivnoj ozbiljna
Pogledaj originalni članak

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" hospitalizarana su 84 bolesnika različite životne dobi te devetero djece.  

- Među hospitaliziranima s težom kliničkom slikom nitko nije cijepljen. U našem Zavodu za intenzivnu medicinu čak 12 osoba priključeno je na ECMO uređaj, odnosno na uređaj za izvantjelesnu oksigenaciju. To su teški bolesnici, neposredno životno ugroženi. Također, nitko od njih nije cijepljen - kazala je za HRT prof. dr. sc. Davorka Lukas, pročelnica Zavoda za infekcije imunokompromitiranih bolesnika Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Poručila je da je situacija u Intenzivnoj ozbiljna. - Nikad dosad nije bio toliki broj bolesnika priključen na ECMO aparatu u našoj klinici. Imamo, nažalost, i mladu trudnicu (31) u 21. tjednu trudnoće koja je na respiratoru. Za sada je stabilno i nadamo se da će tako i ostati - dodala je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

Avatar strukovna_perjanica
strukovna_perjanica
13:13 17.10.2021.

Onaj tko se ne želi cijepiti a ima sve mogućnosti ne bi ni trebao biti na intenzivnoj. Taj je svoj put izabrao pa neka ga ide na svoj trošak do kraja. Zauzima donošenjem svoje odluke respirator za pacijente koji su doživjeli (primjerom) nekakvu nesreću ili su doživjeli srčani infarkt ili neko drugo teže oboljenje - pa im je potrebno to mjesto.

DU
Deleted user
15:52 17.10.2021.

Nevjerojatno je kako se komentari brišu i ostaju samo podobni!!! Ovaj članak je eklatantni primjer manipulacije jer nigdje ne piše da su na respiratoru oboljeli od corone ali se to između redaka sugerira! Što opet militantnim coronašo a daje za pravo vrijeđati necijeplke ne i pozivati na nasilje protiv njih!

Avatar ukurtapash
ukurtapash
16:04 17.10.2021.

‘ Nikad nije bio toliki broj bolesnika priključen na ECMO aparatu’. alamy/pixsell stock fotografija prilozena uz clanak potvrdjuje ovu izjavu.