POGORŠANJE STANJA

Nijemci pesimistični u vezi gospodarske situacije

Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL
Nijemci pesimistični u vezi gospodarske situacije
23.07.2019.
u 07:31
Istraživanje je provedeno između 25. lipnja i 11. srpnja, na uzorku od 500 ispitanih iz svake savezne države, osim iz Bremena koji nije obuhvaćen istraživanjem.
Pogledaj originalni članak

Polovina Nijemaca očekuje da će se u sljedećim godinama stanje u gospodarstvu pogoršati, pokazalo je novo istraživanje koje su naručile televizijske postaje RTL i n-tv.

Samo 14 posto Nijemaca očekuje oporavak u gospodarstvu u sljedećih nekoliko godina, dok 34 posto očekuje da će situacija ostati nepromijenjena, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje ukazuje na znatne razlike između pojedinih njemačkih saveznih država, a najoptimističniji su bili stanovnici Saske i Tiringije. U Saskoj oporavak očekuje 30 posto anketiranih, a 26 posto ih očekuje gospodarski pad. U Tiringiji pak rast u gospodarstvu očekuje 29 posto.

U ostatku Njemačke ispitanici su iskazali manji optimizam; u Saarlandu ih čak 64 posto očekuje pogoršanje u gospodarstvu, a slično raspoloženje bilježi i ostatak zemlje.

Istraživanje je provedeno između 25. lipnja i 11. srpnja, na uzorku od 500 ispitanih iz svake savezne države, osim iz Bremena koji nije obuhvaćen istraživanjem.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
midea
10:02 23.07.2019.

samo bolesne glave misle da treba konstantno rasti i rasti , bolesna politika koja vodi u propast .

Avatar Viktor999
Viktor999
15:02 23.07.2019.

kako ne bi bili pesimistični kad im je merkelica natovarila na grbaču koji milijun parazita, kojima je jedina zanimacija pljačka, silovanje, širenje stranog primitivnog kulta i razmnožavanje na tuđoj zemlji...