Skrivao u prtljažniku

Nijemac (74) pao na Bajakovu s 38 kilograma marihuane

Foto: Branimir Bradarić
Nijemac (74) pao na Bajakovu s 38 kilograma marihuane
04.07.2018.
u 14:21
Pronađena droga je najvjerojatnije bila namijenjena trž, kazao je Krešimir Hunjeta
Pogledaj originalni članak

Pretragom vozila njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 74-godišnji državljanin Njemačke, djelatnici policije i carine pronašli su 38 kilograma marihuane. Zapljena se dogodila u ponedjeljak, 2. srpnja, na MGCP Bajakovo.

- Pronađena droga je najvjerojatnije bila namijenjena tržištu EU, odnosno Njemačke. Postoje pretpostavke kako je podrijetlom s Kosova, rekao je na konferenciji za novinare voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjeta.

Govoreći o još jednoj zaplijeni na Bajakovu zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda u Osijeku Anto Antunović pojasnio je marihuana pronađena u posebno dograđenom krovu prtljažnog prostora automobila.

U tom prostoru bilo je skriveno 38 paketa marihuane. Zamjenik načelnika PU Vukovarsko-srijemske Goran Lovrić istakao je kako je i ova pronađena droga dokaz kako je balkanska ruta i dalje jedan od najatraktivnijih pravaca za krijumčarenje na područje zapadne Europe.

Kazao je i kako je 74-godišnji državljanin Njemačke uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BL
bluesbob
15:18 04.07.2018.

Deda ima glaukom..

RI
rightside
14:42 04.07.2018.

dam se kladit da taj nije imao ni pojma sta vozi ..)))))

VO
vorda400
15:13 04.07.2018.

Ma dojava je bila dok su ovog dedu pretresli pokraj njih je prošao šleper marihuane evo u zadnjih par mjeseci sam prolazio granicu samo cigarete i alkohol traže i to onak samo pogleda niti ne kopa po stvarima