Optužba za mito

Nije potvrđena optužnica protiv Lucića, izdvojen transkript razgovora s Hedlom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Lucić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Lucić
22.05.2019.
u 11:56
S obzirom da je odluka nepravomoćna, nezadovoljna strana ima pravo žalbe u roku od tri dana, a o žalbi će odlučivati Vrhovni sud.
Pogledaj originalni članak

Osječki Županijski sud ponovno je danas odlučivao o potvrđivanju optužnice protiv HDZ-ova saborskog zastupnika Franje Lučića. On je optužen za nuđenje mita novinaru Dragi Hedlu, da ovaj ne piše o njegovim poslovima.

Osječki su suci, pak, prvi put odbili potvrditi optužnicu, smatrajući kako Hedl nije službena osoba pa nema ni kaznenog djela. Tužiteljstvo se žalilo pa je Vrhovni sud vratio predmet na ponovno odlučivanje. Konačna sudbina te optužnice, pak, još nije poznata.

- Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku, nakon sjednice vijeća, prihvatilo je prijedlog okrivljenika i njegovog branitelja, te je rješenjem kao nezakonit dokaz pod red. br. 12. optužnice izdvojilo kao nezakonit dokaz a odnosi se na rezultat izuzimanja kopiranja i prijepis audio-snimke CD/DVD snimljenog razgovora vođenog između okr. Franje Lucića i Dragutina Hedla. Na navedeno rješenje koje je objavljeno stranke su poučene o pravu na žalbu. 

Optužno vijeće je odlučilo da se sjednica vijeća odgodi, te da će ista biti naknadno zakazana pismenim putem - priopćio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku..

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
12:13 22.05.2019.

Svi dokazi korupcije i krađe HDZovaca su nezakoniti jedino je zakonito primanje mita. To nam poručuje korumpirani sudac. FUJ.

ZV
Zvjerko
12:10 22.05.2019.

Bravo HDZ! Upravo ste otjerali još koju tisuću mladih iz Hrvatske.

NO
Nordik
12:06 22.05.2019.

HDZ-ovo korumpirano pravosuđe ne vidi korupciju hdz-ovca. Baš čudno!