radne dozvole

Ni Luksemburg od 1. srpnja neće ograničavati zapošljavanje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ni Luksemburg od 1. srpnja neće ograničavati zapošljavanje
18.06.2015.
u 22:20
Time se ta država pridružila Njemačkoj i Belgiji
Pogledaj originalni članak

Luksemburg od 1. srpnja više neće ograničavati zapošljavanje hrvatskih radnika, potvrdio je za Večernji list Thomas Barbancey iz tamošnjeg ministarstva vanjskih poslova.

Time se ta država pridružila Njemačkoj i Belgiji, koje su do sada potvrdile da neće produljiti restrikcije na još tri godine.

Države koje su zadržale ograničenja:

- Velika Britanija (maksimalno do 2018.)

- Slovenija (minimalno 3 godine)

- Nizozemska

- Austrija

Još nisu odlučili:

- Italija

- Španjolska

- Cipar

- Malta

- Francuska

- Grčka

>> Građevinari: Sloboda nam otvara vrata tržišta

>> Više od 100.000 radnika iz Hrvatske otići će u Njemačku, 5000 u Španjolsku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

LO
lojtra1
00:06 19.06.2015.

Nije loše da naši mladi odu van i nauče što je kapitalizam. Inače bi umrli u neznanju misleći da je kapitalizam samo lopovluk i život bez posla i novca! Jednog će dana naučeno moći primjeniti u domovini i organizirati zadovoljavajući život za sve njene građane.

DU
Deleted user
07:58 19.06.2015.

Da slovenija je napravila grešku. Jer ako hrvatske firme mogu nesmetano raditi u sloveniji onda mogu i slovenske u Hrvatskoj. Isto važi i za njemačku itd... Znači kad se sad napravi javni natješaj prijavit će se i njemačke firme za izvedbu poslova, pošto rade kvalitetnije i možda čak i jeftinije, to je na građevini mrak za hrvatske građevinare. A s druge strane dobro za hrvatsku jer će se morati povećati kvaliteta rada a i radnici vise nisu pod pritiskom, ako poslodavac nije pošten, ciao... Sad će se i društvo više otvoriti, morat će se i uvoziti radna snaga ako se što želi napraviti. Hrvati s dobrom stručnom spremom ne rade više za malu plaću. Znači tržište rada se mora otvoriti prema jeftinijim zemljama, srbija, bosna, kosovo, bugarska i rumunjska... a i radna snaga iz ukrajine je interesantna... preko noći promjene:-) Šef firme dođe na posao a nema pola radnika:-) Kako se sve brzo mijenja... Mnogi će žalit što su umjesto platiti dobro radnika kupili jahtu...

BS
Bijela_Sova
23:37 18.06.2015.

Evo, i predsjednica nam je optimist. Izgleda da se polako rješava Karamarka i duha HDZ-a, jer shvaća kakvu štetu rade. "Hrvatska nije na putu da postane problem poput Grčke", rekla je novinarima Grabar-Kitarović, jer se pomalo oporavlja. "Hrvatski je rast krhak", rekla je, "tek 0,5 posto, ali je dobar znak da se gospodarstvo oporavlja i nadam se da će hrvatska vlada nastaviti s reformama" i poticanjem ulaganja i izvoza, jačanja malog i srednjeg poduzetništva. "Optimist jesam", naglasila je.