KARIKA Osumnjičen da je kokainom opskrbljivao i šibenske ugostitelje

Nezaposleni diler investirao milijune

20.01.2009.
u 18:22
Pogledaj originalni članak

ŠIBENIK – Marko Barić (45) sa šibenskih Vidika, nezaposleni otac, uzoran suprug i miran susjed, priveden je istražnom sucu zbog sumnje da je raspačavao kokain. Navodno je 14 osoba od njega kupilo 224 grama kokaina po cijeni od 600 kuna po gramu te je on za pola godine zaradio 134.400 kuna.

Dulje vrijeme opskrbljivao je i tri ugostiteljska objekta na području Šibenika, posebice jedinu šibensku diskoteku Inside. Neslužbeno doznajemo da je destinacija za kupnju kokaina bila pizzeria, nekada noćni klub “Garage”, te jedan ugostiteljski objekt na šibenskoj rivi. Privedeni su i Vinko Vujić (51), vlasnik Insidea, i Narcis Cinoti zvani “Nando”.

Ispitano 26 osoba
Svima je određen jednomjesečni pritvor, a Neven Badžim (34), koji je osumnjičen da je također kupovao drogu od Barića, brani se sa slobode. Na obavijesnim razgovorima u policiji ispitano je 26 osoba iz Šibenika, Zablaća, Vodica i Zadra.

Pretrage stanova
Sve su one otkrivene u višemjesečnoj policijskoj akciji “Karika” koju je od kraja srpnja 2007. godine u suradnji s Ravnateljstvom policije i USKOK-om provodila PU šibensko-kninska. Policija je u premetačini četiriju stanova i dvaju ugostiteljskih objekata privedenih pronašla manju količinu kokaina, 11.000 kuna gotovine..., a u stanu Marka Barića otkrivene su mnoge štedne knjižice s oročenim novcem te dokumetacija o novčanim transakcijama, dokumenti o kupljenim dionicama i udjelima u investicijskim fondovima ukupne vrijednosti milijun kuna i 250 tisuća američkih dolara. Zaplijenjen je i pištolj sa streljivom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr