Terorizam

Netanyahu za napade na izraelska veleposlanstva optužio Iran

Foto: Reuters/PIXSELL
Netanyahu za napade na izraelska veleposlanstva optužio Iran
Autori Luka Capar, ba/VLM
13.02.2012.
u 13:28
Izrael je u svojim veleposlanstvima diljem svijeta podigao sigurnosne mjere na najvišu moguću razinu
Pogledaj originalni članak

Izraelska veleposlanstva u Indiji i Gruziji u ponedjeljak su bila mete bombaških napada, prenosi Reuters, a izraelski premijer benjamin Netanyahu za napade je optužio Iran, nazvavši tu zemlju najvećim poticateljem terora u svijetu.

- Svjedočili smo pokušajima da se naudi Izraelcima u Azerbejdžanu i Tajlandu. Svi su ovi incidenti zaustavljeni uz pomoć lokalnih vlasti - rekao je Netanyahu.

Ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman rekao je kako Izrael točno zna tko je kriv za bombaške napade, te da će Izrael nastaviti surađivati s lokalnim vlastima na rješavanju zločina.

Prema podacima izraelskog ministarstva vanjskih poslova, bomba postavljena u automobil izraelskog veleposlanstva u New Delhiju eksplodirala je i ranila jednu ženu koja je prevezena u bolnicu i zasad se ne zna je li teže ili lakše ozlijeđena.

– Jedan je napad uspio, a drugi je spriječen u pokušaju. Gruzijska policija uspješno je deaktivirala bombu u automobilu veleposlanstva u Tbilisiju – izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Paul Hirschson.

Dodao je da izraelski veleposlanik u Indiji nije ozlijeđen.

Izrael je u svojim veleposlanstvima diljem svijeta podigao sigurnosne mjere na najvišu moguću razinu. Kao mogući motiv napada navodi se godišnjica smrti vođe Hezbolaha Imada Moughniyeha koji je ubijen po nalogu Izraela, a sumnja se da bi iza napada mogao stajati i Iran, kao osveta za nekoliko ubijenih iranskih znanstvenika koji su radili na razvoju nuklearnog programa.

Teheran, naime, smatra da iza tih ubojstava stoji Izrael.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 91

ST
Startrack
15:01 13.02.2012.

Patria nemoramo se vracat u 80te, Rjecki terorista je jos prije godinu dana prijetio Hrvatskoj iz Irana.

PR
&primjedba
15:53 13.02.2012.

mozda je stiglo vrijeme da se testiraju... jedna ili dvije **bunker buster** bombe na mjestima gdje je \'ukopan\' Nassrallah i drustvo ...

ST
Startrack
15:00 13.02.2012.

Jedva cekam kad cemo napast na Iran. Pozdrav Izraelu cuvaru krscanskih svetinja.