provokacija?

Nepozvani Rusi upali na vježbu NATO-a: Mogao je izbiti Treći svjetski rat

Foto: Reuters/PIXSELL
Nepozvani Rusi upali na vježbu NATO-a: Mogao je izbiti Treći svjetski rat
04.11.2018.
u 12:52
Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškom mora.
Pogledaj originalni članak

NATO je pozvao Rusiju da nadgleda najopsežnije vojne vježbe od doba Hladnog rata, no Rusija je odbila, ali i najavila svoje vojne vježbe u istom terminu.

Tijekom NATO-ovih vojnih vježbi, ruski vojni zrakoplov Tu-142 uletio je u zračni prostor ispod kojeg su se vježbe odvijale i iznenadio je američki ratni razarač USS Mount Whitney kao i marince na palubi broda u Norveškom moru koji su u tom trenutku bili okupljeni kako bi se slikali za grupnu fotografiju, piše Russia Today.

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškom mora. Proveli su 12 sati u zraku i uspješno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vježbi tijekom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških otočnih gradova Kristiansund, Molde i Alesund.

Zapadni tabloidi, među kojima je i Sun, naveli su da je ruski avion “riskirao sveopći rat sa svih 29 članica NATO-a, ako ne i Treći svjetski rat”.

Pogledajte i video Vojna vježba Velebit 18

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 114

MA
marsovac
14:12 04.11.2018.

VL spasi "weekend" srbima , komunistima, yugovicima i anti-Hrvatima. Ha, ha, ha, ha,..................

AA
AAAAAA
15:10 04.11.2018.

Zapadni tabloidi, među kojima je i Sun, naveli su da je ruski avion “riskirao sveopći rat sa svih 29 članica NATO-a, ako ne i Treći svjetski rat”. ---------------------------------------- hahahahahahahahahahahahahahahahaha - budalastih li tabloida "među kojima i Sun"! Kakav treći, valjda četvrti ak ne i peti! Ajd odhebite majmuni u kratkim skokovima!

AA
aabbcc
14:25 04.11.2018.

Svasta!, vojska sa mobilima za slikanje a novinari o 3-sv ratu : )