Nepravomoćno

Nema dokaza da su primili 8 milijuna kuna mita

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Nema dokaza da su primili 8 milijuna kuna mita
12.06.2015.
u 21:49
Bojan Milković i Miroslav Pacak teretili su se za zloporabu položaja i primanje mita u gospodarskom poslovanju
Pogledaj originalni članak

Bojan Milković, bivši direktor Ine i Miroslav Pacak, bivši voditelj remonta platformi u Croscu, na zagrebačkom su Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbi za zloporabu položaja, odnosno primanje mita i primanje mita u gospodarskom poslovanju. Optužbi su oslobođeni zbog nedostatka dokaza, a u obrazloženju presude navedeno je i da postojeće indicije nisu bile dovoljne da se zatvori krug indicija. Uz to, svjedoci koji su ispitani tijekom postupka, a čije je ispitivanje predložilo tužiteljstvo, na koncu nisu potvrdili navode optužnice da su Milković i Pacak primili mito.

USKOK je najavio da će se žaliti na presudu, a Milkovića i Pacaka, koji su nijekali krivnju, teretili su za primanje oko 8 milijuna kuna mita. Prema optužnici, Milković i Pacak teretili su se da su od 2002. do 2009. od pojedinih trgovačkih društva tražili mito kako bi ta trgovačka društva zauzvrat dobila poslove s Croscom. USKOK je u optužnici naveo da je mito iznosilo pet ili 10 posto od neto vrijednosti izvedenih radova. Milković se uz to teretio da je kao mito primio i mobitel vrijedan oko 11.000 kuna te sliku Mersada Berbera. On je bio uhićen u ožujku 2011., a Pacak mjesec dana kasnije pri povratku iz Tunisa.

U Remetincu su proveli oko dva mjeseca, optužnica protiv njih podignuta je u prosincu 2011., a suđenje im je počelo u rujnu 2012.

>>Bojan Milković vlasnik je stana od pola milijuna eura u Zagrebu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar deziderij
deziderij
06:50 13.06.2015.

Rijetko kada se pronađu dokazi za velike pljačkaše ( općenito ) ali za one sitne od sto kuna, ili manje čak, eto odmah policije sankcija i suđenja i osude. Malo karikiram ali u stvarnosti je zbilja tako.

LI
lipnjak
13:08 13.06.2015.

Kod nas je dovoljno samo reci da ti je posudio prijatelj ako si clan udbo druzine,cak i kada postoje svjedoci za kradju obratis se udbi.Oko sice se nitko ne zahebava pa narod uvijek nadrapa.