Dar uz Večernjak

Neka Majka Božja uvijek bude s vama uz poklon Večernjeg lista

Foto: VL
Neka Majka Božja uvijek bude s vama uz poklon Večernjeg lista
09.08.2018.
u 15:22
Ove nedjelje, uoči blagdana Velike Gospe, u svom Večernjem potražite četiri slike Majke Božje
Pogledaj originalni članak

Dana 1. studenog 1950. godine papa Pio XII. službeno je proglasio nauk da je Marija, Majka Božja, uznesena na nebo dušom i tijelom. Time je Pio XII. pretvorio u blagdan tradiciju koja je stara gotovo koliko i samo kršćanstvo. Dan 15. kolovoza proglašen je danom Marijina uznesenja, čime je nastao blagdan Velike Gospe koji nam se bliži. Stoga je Večernji list pripremio poseban dar za svoje čitatelje: četiri slike Majke Božje koje ćete moći pronaći u Večernjem listu 12. kolovoza.

Velika Gospa poznata je kao svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije jer se 15. kolovoza uzima kao dan kada je po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo svojega uskrsnuloga sina Isusa Krista. Blagdan Velike Gospe u Hrvatskoj je državni blagdan zbog velikog značenja za hrvatske vjernike. Mnoštvo vjernika hodočasti u čak 20 marijanskih svetišta.

Dok slavite Veliku Gospu, ponesite slike Djevice Marije sa sobom na hodočašće ili misu. Večernji list vam u nedjelju 12. kolovoza daruje četiri slike Majke Božje kako bi njen lik uvijek bio s vama.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr