prevarantica šarlota

Ne nasjedajte: Ona je umjesto da dobije posao izgubila novac

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Ne nasjedajte: Ona je umjesto da dobije posao izgubila novac
06.04.2013.
u 10:28
Stanovita Šarlota Peršun nudi posao, no prije sklapanaj ugovora treba uplatiti 140 kuna. Kad joj novac sjedne na račun, više se ne javlja
Pogledaj originalni članak

Ne nasjedajte na male oglase u kojima se traže djelatnici za posao sklapanja plastičnih igračaka, nakita i slično. Upozorenje je to jedne Puljanke, a prenosi ga Glas Istre

Prevarena se Puljanka lani u studenom javila na oglas u kojem se nudila priliku za zaradu kod kuće, ali je umjesto dobitka posla, opljačkana za 140 kuna.

- Predstavila se gospođa koja je kazala da živi u Zagrebu i da ona i njena kolegica rade za neku američku firmu koja šalje poštom pakete s dijelovima plastičnih igračaka, plišanih medvjedića, ogrlica, naušnica i slično. Princip rada je takav da trebam uplatiti 140 kuna za troškove poštarine, nakon čega na kućnu adresu stiže paket s materijalom i ugovor koji moram potpisati i vratiti. Za svaki karton igračaka i nakita koji složim dobivam 600 kuna, a mjesečno mogu dobiti četiri paketa, dakle mogu zaraditi 2.400 kuna, ispričala je žrtva Glasu Istre. 

Iako je novac uplatila, materijal joj nikad nije stigao a dotična Šarlota Peršun s kojom je ranije kontaktirala više joj ne odgovara na pozive.

Slučaj je prijavila i policiji kako još netko od građana ne bi nasjeo na priču i ostao bez svog novca i obećane zarade.

Ime Šarlote Peršun na internetu se već pojavilo kao upozorenje. Na Facebooku je osnovana i grupa koja upozorava građane da s osobom koja se predstavlja tim imenom ne ulaze u posao.  

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.