Natječaj HAMAG-a

'Ispunila sam uvjete, a nisu zvali u drugi krug'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
'Ispunila sam uvjete, a nisu zvali u drugi krug'
02.12.2016.
u 14:24
Nije bilo testiranja ni intervjua, samo sam primila e-mail da moja prijava nije prihvaćena, tvrdi kandidatkinja za posao u HAMAG-u
Pogledaj originalni članak

Nakon što smo objavili priču o 26-godišnjem Matiji Kikelju koji je zaposlen 3. listopada ove godine u HAMAG-u, a već 21. listopada premješten je u Ministarstvo uprave gdje je imenovan tajnikom kabineta ministra Ivana Kovačića, javila nam se jedna od kandidatkinja koja se prijavila na natječaj za posao u HAMAG-u putem kojeg se u toj agenciji zaposlio Kikelj.

Na javljanje ju je ponukala tvrdnja iz HAMAG-a da je on zaposlen putem javnog natječaja i postupka prethodne provjere stručnog znanja, sposobnosti i intervjua.

– S obzirom na to da sam se i sama prijavila na taj natječaj i ispunjavala sve uvjete kao i Kikelj, nedavno sam diplomirala na Pravnom fakultetu, mogu vam reći da nije bilo nikakvog testiranja ni intervjua nego sam dva mjeseca nakon podnošenja molbe za posao primila e-mail da moja prijava nije prihvaćena, iako je u natječaju pisalo da će kandidati biti pozvani na testiranje za koje je objavljen i popis literature – kazala nam je ona uz molbu da joj ne objavljujemo ime i prezime.

U HAMAG-u pak tvrde da su svi kandidati koji su zadovoljili administrativni kriterij pozvani u drugi krug natječaja. Kažu da su ukupno zaprimili 381 prijavu, 235 kandidata pozvano je na testiranje, a 147 na intervju. Na kraju su zaposlili njih 35.

>> Petrov o 'aferi Kum': 'Naši ljudi dolaze i odlaze s nama. Za razliku od njih koji prave nastambe trutova'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MI
Mivanm
14:58 02.12.2016.

Nisi niri ces biti jedina koja je poslala ili salje zamolbe za posao a covjek vec radi na tom mjestu,bio kum,poznanik ili nekakav rodo

TH
than
15:00 02.12.2016.

Obicno niti mail ne posalju sa tih namjestenih natjecaja na kojima vec netko radi.

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
15:07 02.12.2016.

Tamo je sve netransparentno... zapošljavanja, raspodjeljivanje sredstava, proveba programa. Nemoguće je probiti medijske blokade. Dionici prijete novinarima kada ih nazovu. Prijete i drugima... Institucije ne rade svoj posao. Nadležni ne žele provesti kontrolu poslovanja...