OTVORENO PISMO

Nastavnici traže od Fuchsa da ih zaštiti od protivnika mjera u školama

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Nastavnici traže od Fuchsa da ih zaštiti od protivnika mjera u školama
12.09.2021.
u 11:20
“Tražimo da najoštrije reagirate i poduzmete sve korake da se ovakve stvari ne bi više događale. Prije svega tražimo da se izgrednici iz Krapinskih Toplica najoštrije kazne kako do ovoga ne bi dolazilo u budućnosti”, zatražile su nastavničke grupe u otvorenom pismu upućenom ministru Fuchsu.
Pogledaj originalni članak

Nastavničke grupe s Facebooka, Školska zbornica i 45 minuta, zatražile su u nedjelju od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da školske djelatnike zaštiti od protivnika epidemioloških mjera u školama, a da se izgrednike koji su upali u Osnovnu školu Krapinske Toplice kazni.

“Tražimo da najoštrije reagirate i poduzmete sve korake da se ovakve stvari ne bi više događale. Prije svega tražimo da se izgrednici iz Krapinskih Toplica najoštrije kazne kako do ovoga ne bi dolazilo u budućnosti”, zatražile su nastavničke grupe u otvorenom pismu upućenom ministru Fuchsu.   

Smatraju da se u školama to ne bi smjelo događati, jer one moraju biti sigurna mjesta za sve učenike i zaposlenike.

Osvrnuli su se i na postojanje internetskih grupa u kojima se javno objavljuju imena škola, ravnatelja i učitelja i poziva otvoreno na linč onih koji ne rade onako kako protivnici epidemioloških mjera misle da bi trebali.

“Smatramo da nitko samovoljno ne može tumačiti Ustav, zakon i propise na temelju kojih škole rade, a još manje, ukoliko je istima nezadovoljan može svoje nezadovoljstvo iskazivati ugrožavanjem sigurnosti učenika i zaposlenika škole”, poručuju. 

Nastavnici smatraju da je Fuchs odgovoran za osiguravanje uvjeta i sigurnosti nastavnika u školama, pogotovo kod provedbe propisanih epidemioloških mjera. 

"Na Vama je da nama koji na terenu provodimo mjere koje donosi Vaše ministarstvo i ostale nadležne institucije Republike Hrvatske, osigurate sigurnost od svih onih koji se s njima ne slažu", poručile su u pismu grupe koje okupljaju oko 20 tisuća nastavnika, učitelja i drugog obrazovnog osoblja. 

Zbog zabrane ulaska u školu učeniku koji ne želi nositi zaštitnu masku, u petak je ispred Osnovne škole Krapinske Toplice organiziran prosvjed 20-ak ljudi, koji je organizirao otac jednog dječaka kojemu je zbog nenošenja maske zabranjen ulazak u školu. Otac tvrdi da njegovom sinu maska smeta za disanje te da mu u školi ne dozvoljavaju da prolazi kroz zajedničke prostorije bez maske, dodajući da mu je na taj način uskraćeno osnovno pravo na obrazovanje.

Pogledajte koja su pravila najavljena za ovu školsku godinu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BI
bikica7
12:50 12.09.2021.

Učitelj sam u mirovini i stidim se svih tzv.nastavnika koji su podlegli fašističko-globalističkoj propagandi. Svoj ugled prodajete za judine škude.

DU
Deleted user
12:29 12.09.2021.

nikakvog nasilja tamo nije bilo. Ravnatelj je danima branio jednom djetetu da pohađa nastavu zato što nije prekrilo svoje lice, a ta spremačica, koju mediji danas predstavljaju kao heroinu i žrtvu, fizički je sprječavala dijete da uđe u školu. U Hrvatskoj je pohađanje osnovne škole obavezno, a ne postoji zakon koji zahtijeva od učenika da na nastavi prekrivaju svoja lica. Da pravna država funkcionira, HDZ-ovac i njegova spremačica bili bi pod istragom zbog kršenja zakona. No, budući da pravna država ne funkcionira, roditeljima ne preostaje ništa drugo nego doći i osobno pitati u čemu je problem, zašto njihovoj djeci nije dozvoljeno pohađati nastavu koja im je zajamčena Ustavom i zakonom.

WE
weAreCro
13:59 12.09.2021.

Skupilo se par stranackih ucitelja pa predali pismo koje su dobili iz sjedista nazad ministru. Velika vecina ucitelja se srami toga sto pod prijetnjim gubitka posla moraju provoditi u skolama. Kad bi barem prosvjetni djelatnici ustali i rekli istinu o ucjenama sav bi normalan svijet stao uz njih.