nakon 3 mjeseca

Nastavlja se projekt dvodnevnih posjeta osmaša Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar osmaši
20.04.2016.
u 15:08
Prema najavi ravnatelja Javne ustanove Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Zorana Šanguta do kraja šestoga mjeseca, do kada će učenici organizirano dolaziti, Vukovar će posjetiti oko 9.000 osmaša
Pogledaj originalni članak

Poslije zastoja dužega od tri mjeseca, a koji je bio uzrokovan kasnim donošenjem proračuna te potom i žalbama na provedeni javni natječaj, danas je nastavljen projekt dvodnevnih posjeta učenika osmih razreda Vukovaru koji uče o vukovarskoj bitci i Domovinskom ratu.

Prema najavi ravnatelja Javne ustanove Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Zorana Šanguta do kraja šestoga mjeseca, do kada će učenici organizirano dolaziti, Vukovar će posjetiti oko 9.000 osmaša. Isti toliki broj osmaša, iz već spomenutih razloga, neće posjetiti Vukovar u okviru ovoga projekta. Dnevno će u grad dolaziti do 240 učenika koliki je i kapacitet hostela Zagreb gdje će im biti organiziran smještaj dok će se prehrana obavljati u restoranu Boso na Mitnici. Prijevoz će obavljati vukovarska tvrtka Čazmatrans, a ishranu tvrtka iz Vinkovaca Boso d.o.o.

-Moje srce kuca za Vukovar ali moramo poštivati zakone i poslovati transparentno. Iskreno mi je žao što su vukovarski ugostitelji izašli s ovakvom ponudom koja je znatno viša od prihvaćene. Kroz postupak javne nabave tijekom godine uštedjet ćemo na ishrani oko 4 milijuna kuna, a na prijevozu oko 2 milijuna, rekao je Šangut.

Novinarima je podijelio i primjerke predloženih cijena prema kojima su neke cijene bile više i do 170 posto od prihvaćene ponude. Dodao je i kako cjelokupnu cijenu smještaja, prijevoza, ishrane i ulaznica podmiruje Ministarstvo branitelja kroz Javnu ustanovu čiji proračun ove godine iznosi 35 milijuna kuna. Najavio je i kako je već napravljen plan posjeta učenika tijekom iduće školske godine te da će samo od rujna do kraja godine Vukovar posjetiti novih oko 17.500 osmaša. Uskoro će biti u rad pušten i restoran Dubrovnik, koji se nalazi u krugu vukovarske vojarne, kao i hostel Istra koji će imati kapacitet 300 kreveta.

-Sve što radimo je transparentno i zakonito. Isto tako budno ćemo pratiti i kvalitetu ishrane i prijevoza učenika. Do sada je Vukovar, u okviru ovoga projekta, posjetilo više od 17.000 učenika koji imaju samo riječi hvale, rekao je Šangut.  

>>U drugom polugodištu ove školske godine učenici osmih razreda ne dolaze u Vukovar

>>Osmaši će i dalje putovati u dvodnevni posjet Vukovaru

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.