Suđenje M. Lovrić-Merzel

Željko Žužić: Donio sam novac u kuverti i dao ga županici, a ona ga je uzela

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Marina Lovrić Merzel
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Marina Lovrić Merzel
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Zagreb: Marina Lovrić Merzel u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište
25.09.2019.
u 10:19
Žužić je od optuženika postao svjedok nakon što je priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om
Pogledaj originalni članak

Željko Žužić nekada je bio suoptuženik Marine Lovrić Merzel, a danas je sjeo na klupu za svjedoke na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja bivšoj SDP-ovoj županici i drugima.

Svjedok je postao jer je priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om. USKOK bivšu SDP-ovu županicu, među ostalim, tereti da je od Žužića uzela mito od 100.000 eura.

Žužić je danas je kazao da ostaje kod ranijeg iskaza u kojem je detaljno opisao svoje sastanke sa županicom. Kazao je da htio kupiti udjele u tvrtki Ceste Sisak pa ga je zanimalo koliko bi to stajalo. Županica mu je odgovorila da bi za 57 posto udjela trebao platiti 20 milijuna kuna i 100.000 eura.

Žužić je potom opisao kako joj je na sljedećem sastanku donio taj novac i dao joj ga u omotnici, a ona ga je, kako je kazao, uzela.

Pojasnio je da je čuo priče kako županica traži novac pa mu zbog toga nije bilo čudno kada mu je rekla da je cijena za kupnju udjela 20 milijuna kuna i 100.000 eura.

– Kod nas se ne plaća u eurima pa sam zaključio da je taj novac za nju ili nekog njezinoga. Kad sam joj dao novac, ona ga nije brojila, a ja je nisam tražio da to napravi – kazao je Žužić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
ObrenM
11:39 25.09.2019.

Zar ima i onih,koji vjeruju u njeno postenje?

MR
MrkiMedo
12:36 25.09.2019.

Jos nije gotov taj proces?`Pa koliko je godina proslo? Sve je tu: svjedoci, priznanja....A proces traje i traje....Ceka zastaru?

Avatar VinkoL
VinkoL
16:09 25.09.2019.

Kaj sad, poštenjačino Bernardić? Jel i ta Žarka Sekulić iz HDZa? Njezini suradnici isto? Ili...?