ZABRANA UVOZA RUSKE NAFTE

Naslovnice srpskih medija jutros: 'Hrvatska objavila rat Srbiji'; Stavili i ilustraciju ustaše koji kolje četnika

Foto: Telegraf/Alo!/Informer
Foto: ALO!
Foto: Kurir.rs
Foto: danas.rs
Foto: Informer
Foto: Telegraf
07.10.2022.
u 08:28
jučer su tijekom prvog dana summita u Pragu od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića stizale uvredljive izjave na račun Hrvatske, navodeći kako ''Hrvatska radila ono što radi od '41.''
Pogledaj originalni članak

Dan nakon odluke EU prema kojima Srbija u osmom paketu sankcija neće imati pravo na uvoz ruske nafte preko Hrvatske tenzije u susjednoj zemlji još uvijek ne jenjavaju.

Podsjetimo, jučer su tijekom prvog dana summita u Pragu od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića stizale uvredljive izjave na račun Hrvatske, navodeći kako ''Hrvatska radila ono što radi od '41.''. 

Tako je jutros većina srbijanskih novina u prvi plan stavilo upravo situaciju oko uvoza nafte, većinom napadajući Hrvatsku, a tabloid Alo! na naslovnu je stranu stavio i ilustraciju ustaše kako kolje četnika

''Vučić razvalio Hrvate'', ''Plenković se pravi blesav: 'Ja sam očigledno glavni ustaša u Srbiji''', ''Vučić najavio pristojan, ali dalekosežan odgovor'', ''Sankcije na gorivo koštat će nas desetke milijuna eura'', pisalo je na naslovnici zajedno s fotografijama Plenkovića i Vučića. 

Foto: ALO!

 

Srpski Kurir nazvao je situaciju ''nemoćnom'' te da ''EU, nažalost, nema snage spriječiti hrvatsku sabotažu''. Osim toga, obratili su se  i hrvatskom premijeru:

''Plenkoviću, koga briga da li si najveći ustaša?! Dokazao si da te isključivo vodi želja da naneseš štetu hrvatskom narodu!'', navode.

Foto: Kurir.rs

Informer je također na naslovnicu stavio situaciju oko sankcija navodeći kako je u tijeku ''žestoki pritisak na Beograd''.

''Prljavi rat EU protiv Srbije: Na zahtjev Hrvata Srbiji jučer zabranjen uvoz ruske nafte. Zabrana ipak odgođena zbog protesta našeg predsjednika'', navodi se te spominju jučerašnju Vučićevu izjavu na summitu.

Foto: Informer

''Hrvati objavili rat Srbiji!'', navodi se pak u srpskom Telegrafu uz dodatak ''EU stali na njihovu stranu''. 

 

Foto: Telegraf

 

Jedan od rijetkih medija koji se nije poveo ovom retorikom bile su novine Danas, koje su napisale kako ''sankcije Beogradu uvodi EU, a ne Zagreb''. Osim toga naveli su i izjave Vučića, Brnabić te Radosavljevića, no ni u jednom trenutku se ne spominje Hrvatska u negativnom kontekstu.

''Tvrdnje da je Hrvatska predložila zabranu uvoza ruske nafte u Srbiju su netočne'', napisali su.

 

Foto: danas.rs

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 61

ŽU
ŽutiMrav
08:32 07.10.2022.

Srbi dugo nisu ratovali i počinje ih loviti klaustrofobija.Neće još dugo mir trpjeti jer u miru nema pljačke i mitova .

LL
lijepa_li si
08:47 07.10.2022.

srbi godinama lažu sami sebe, srbi lažu svojim susjedima, svijetu! očito je, srbi su lažovi!

TA
Tarantula
08:48 07.10.2022.

Naime govovo sam uvjeren da je ovo skretanje pozornosti zbog gubitka Kosova, pa se traži novi krivac.