TRAŽE SE STROŽE KONTROLE

Nasamarili sustav: Zbog bračnog para iz Hrvatske austrijske vlasti mogle bi postrožiti zakon

Foto: Getty Images
Nasamarili sustav: Zbog bračnog para iz Hrvatske austrijske vlasti mogle bi postrožiti zakon
06.10.2019.
u 17:19
Radi se o dodatku na invalidsku mirovinu koji je muškarac s prebivalištem u austrijskom mjestu Leoben primao iako od travnja 2017. do travnja 2019. godine tamo nije živio
Pogledaj originalni članak

Ako je suditi prema pisanju austrijskih medija, Hrvate koji žive i rade u Austriji, ali i druge strance, mogle bi u budućnosti čekati puno strože kontrole pri ostvarivanju prava na socijalnu pomoć. Ono što je pritom posebno zanimljivo je što je povod intezivnijoj raspravi o tom pitanju ni manje ni više nego bračni par iz Hrvatske koji je "preveslao" austrijski sustav.

Austrijska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv bračnog para iz Hrvatske kojeg tereti za nanošenje štete austrijskom državnom proračunu u iznosu od više tisuća eura. Naime, policija navodi da imaju dokaze da su 74-godišnji muškarac i njegova tri godine mlađa supruga živjeli u Hrvatskoj u vrijeme kada su primali dodak na koji pravo ostvaruju samo oni koji žive u Austriji, javlja Kleine Zeitung.

Radi se o dodatku na invalidsku mirovinu koji je muškarac s prebivalištem u austrijskom mjestu Leoben primao iako od travnja 2017. do travnja 2019. godine tamo nije živio, kao niti njegova supruga, a takav oblik socijalne pomoći mogu ostvariri samo građani koji žive u Austriji.

VIDEO Austrija: Ubojstvo u Kitzbühelu

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

BA
Basku
17:53 06.10.2019.

Nije to ništa,masu ljudi u Hrvatskoj prima kupljene i privilegirane mirovine i nikom ništa.

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
20:42 06.10.2019.

I kako su onda preveslali austrijski sustav? Kada netko kaže "preveslati" to znači da su našli rupu u zakonu, a ovi Hrvati su svjesno primali dodatak iako na njega nusu imali pravo, dakle, počinili su kazneno djelo. Nema tu nikakvog prevedlavanja nego očitog kršenja zakona.

KU
Kultura
18:22 06.10.2019.

Sta bi mi onda rekli koliko srba zivi preko dunava a ostvaruju svakakve beneficije, a o braci romima da ne govorimo.