Velika policijska potraga za gladnim mladićima - policija koristila i psa tragača

Naručivali pizze i maskirani pljačkali dostavljače

Foto: Reuters
Naručivali pizze i maskirani pljačkali dostavljače
28.10.2009.
u 11:12
Nepoznati počinitelj je 19-godišnjem dostavljaču iz ruke uzeo četiri pizze vrijedne 116 kuna i pobjegao. Dostavljač pizza je 19-godišnjaka prepoznao kao počinitelja razbojničke krađe.
Pogledaj originalni članak

Pretres stanova, noćna potraga uz pomoć psa tragača... Policija je iskoristila sve što se moglo da pronađe dvojicu mladića koji su u ponedjeljak oko 23 sata u Strahonincu kod čakovca opljačkala dostavljača pizza. Razbojnici, od kojih je jedan bio maskiran, uhvaćeni su u roku od svega nekoliko sati s plijenom - četirima miješanim pizzama vrijednima 116 kuna.

Razbojništvo su pomno isplanirali. Mobitelom su naručili pizze iz pizzerije Proventus u Ivanovcu i pričekali dostavljača.

- Nosio sam četiri pizze koje mi je mladić istrgnuo iz ruke i počeo bježati. Potrčao sam za njim i dostigao ga i bacio na pod. Ugledao sam drugog muškarca s maskom na glavi kako mi se približava s pajserom u ruci. Zamahnuo je i ja sam se sagnuo, a u tom trenutku se ovaj koji je ležao nekako iskobeljao, pa su obojica pobjegli prema šumi - ispričao nam je dostavljač Tihomir Toplek (19). On i vlasnik pizzerije Ivica Fodor pozvali su policiju. Pregledom bliže i šire okolice mjesta događaja, uz korištenje službenog psa, policija je u Poljskoj ulici zatekla mladića (19) iz Strahoninca, koji je kod sebe imao mobitel. Pregledom poziva utvrđeno je da je upravo on nazvao pizzeriju. U dvorištu osnovne škole, u kojem su se skrivali, pronađena je i kapa, štap te kartonske kutije s ostacima pizze.

- Izgleda da su se skrivali ležeći u travi. No, već oko 2 sata policija ih je pronašla uz pomoć psa, a Tihomir je prepoznao tipa koji ga je opljačkao - kaže I. Fodor. Jučer je policija pretražila stan i druge prostorije koje koriste 19-godišnjak i njegov “partner u zločinu”, mladić u dobi od 18 godina, kod kojeg su pronađeni pajser, kapa s prorezima i rukavice. Pokazalo se da je dvojac na sličan način tijekom ovog mjeseca pokrao i 24-godišnju dostavljačicu pizzerije Uno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

IT
itomaskovic
16:08 28.10.2009.

kakve su to gluposti . čudo.......

OB
-obrisani-
06:24 29.10.2009.

neznam dali će njima odsad pizze prijati

37
37h1c4l
15:29 28.10.2009.

ovaj članak mi je žalostan...