neredi i dalje traju

Napali i veleposlanstvo SAD-a u Jemenu, prosvjednici pale zastave

Foto: Reuters/PIXSELL
Napali i veleposlanstvo SAD-a u Jemenu, prosvjednici pale zastave
13.09.2012.
u 11:58
Šestero prosvjednika došlo do glavnih vrata i pokušalo razbiti prozore na sobi u kojoj su se nalazili zaštitari
Pogledaj originalni članak

Nakon prekjučerašnjeg napada u Benghaziju u kojem je ubijen američki veleposlanik Chris Stevens, gnjevni prosvjednici danas su napali i američko veleposlanstvo u jemenskoj metropoli Sani, javlja Al Jazeera. Prosvjednici su sa zida zgrade skinuli znak veleposlanstva, kao i američku zastavu koju su zapalili, a CNN javlja da je šestero prosvjednika došlo do glavnih vrata i pokušalo razbiti prozore na sobi u kojoj su se nalazili zaštitari. Zapaljeno je i nekoliko diplomatskih vozila, dok su sigurnosne snage upotrijebile vodene topove i pucnjeve upozorenja.

>> Američki ratni brodovi na putu za Libiju, u akciji i bespilotne letjelice

Još traju neredi ispred američkog veleposlanstva u Kairu. U sukobu s policijom ozlijeđeno je oko 30 ljudi, uključujući i više od 10 policajaca. Ministar unutarnjih poslova rekao je da je policija upotrijebila suzavac kako bi rastjerala gomilu, a uhićeno je najmanje 12 ljudi.

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi osudio je film "Nevinost muslimana" Sama Bacilea, izraelskog redatelja s kalifornijskom adresom, u kojemu se ocrnjuje muslimanski prorok Muhamed, a koji je i izazvao gnjev brojnih muslimana diljem regije.

– Osuđujem i protivim se svima koji vrijeđaju našeg proroka – rekao je Mursi u posjetu u Bruxellesu.

Neredi su zabilježeni i u Tunisu gdje su ispred američkog veleposlanstva paljene američke zastave.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

YA
yan
12:21 13.09.2012.

Volio bih pogledat film pa da vidim kaj muslimanski svijet vidi kao vrjedjanje , ovako mi nije jasno zakaj tolika frka ...............

DI
duncan_idaho
12:47 13.09.2012.

13.09.2012. u 12:15h istina_boli je napisao/la: ______________________________________________________________ neznam ko je ludji, al ti si glup ako nisi shvatio da je film napravio Židov

IB
istina_boli
12:15 13.09.2012.

Tko je ludji, Ameri koji muslice izazivaju, ili muslici koji se pale ko kerozin na tzv. proroka. Samo nek se medjusobno rokaju, za bolje i nisu, samo da ostale ne uvlace u to njihovo sranje.