šesteročlana obitelj

Nakon udara munje jedva uspjeli pobjeći iz plamteće kuće

Foto: 'Michael Palijan / VLM'
Nakon udara munje jedva uspjeli pobjeći iz plamteće kuće
17.06.2010.
u 15:50
Od sve imovine uspjeli su spasiti samo kravu, tele, krmaču i devetero prasadi. Sve ostalo što su stekli tijekom zajedničkog života - izgorjelo je
Pogledaj originalni članak

Šesteročlana obitelj Klimeš iz Velike Trnovitice 181 prekjučer rano jutro ostala je doslovce na ulici. Cijelu im je kuću, zajedno s gospodarskim zgradama u samo nekoliko desetaka minuta progutao požar, koji je planuo oko 5 sati ujutro.

Bježali iz buktinje

- Svi su spavali, no ja nekako nisam mogla. Grmjelo je sa svih strana svakih nekoliko sekundi. I u trenutku je negdje jako blizu puklo. Sva sreća što je dojurio stariji sin i počeo buditi ostale, kao da mu je netko rekao. Vatra se širila sa zadnjega na prednji dio kuće velikom brzinom jer ju je vjetar rasplamsavao - govori prestravljena Slavica Klimeš (45). Naime, munja je udarila u stražnji dio njihove kuće, te su Slavica, njezin suprug Dragutin (55), maloljetne blizanke Nikolina i Marina, te sin Mario imali samo malo vremena da pobjegnu iz buktinje koja se brzo proširila njihovom obiteljskom kućom, koja je do dolaska vatrogasaca bila cijela u plamenu. Mlađi sin Matija te je noći, na sreću, bio kod ujaka na noćenju. Sva imovina, namještaj, odjeća, dokumenti, fotografije, uspomene u trenu su se našli u pepelu između ogoljelih zidova malene kućice. Kada su izvukli živu glavu dali su se u spašavanje stoke, tako da su na vrijeme vatrenom obruču uspjeli oteti kravu, tele, te svinju s devet prasaca.

- Patke su mi izgorjele, imali smo desetak kunića za klanje. I oni su izgorjeli…- priča kroza suze S. Klimeš, dok je njezin suprug sa sinovima i susjedima traktorom odvozio preostale svinje spašene iz buktinje.

Poziv u pomoć

Obitelj je i do sada vrlo teško živjela. Otac Dragutin je nezaposlen, a majka Slavica je radila samo šest mjeseci u javnim radovima, te su preživljavali od poljoprivrede. Kako nemaju nikakvih drugih nekretnina, sada su se našli u bezizlaznoj situaciji. Kažu kako su prenoćili kod susjeda.

- Puno nam je ljudi već donijelo hrane, robe, odjeće, obuće. Što ćemo dalje, ne znamo! - zaključuje S. Klimeš. Tko želi pomoći, može donirati novac na tekući račun broj 3208667233 otvoren kod Hrvatske poštanske banke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.