DO PONEDJELJKA

Nakon tri i pol godine gradnje počeo tehnički pregled Pelješkog mosta

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Prizori Pelješkog mosta za vrijeme juga
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Nekoliko kamiona pod opterećenjem testira statiku Pelješkog mosta
27.01.2022.
u 13:04
Tek po završetku tehničkog pregleda i mogućih otklanjanja nedostataka koji bi njime mogli biti utvrđeni moći će se reći da je Pelješki most gotov
Pogledaj originalni članak

Danas je počeo tehnički pregled Pelješkog mosta, koji je, prema informacijama iz Hrvatskih cesta, planiran do 31. siječnja odnosno do ponedjeljka. Iz Cesta nisu ništa više mogli komentirati sve dok ne završi postupak tehničkog pregleda. 

Kineski izvođač radova China Road and Bridge Corporation uveden je u posao izgradnje Pelješkog mosta prije tri i pol godine,  krajem srpnja 2018., i prema ugovoru se obvezao most izgraditi za tri godine. No taj rok je pomaknut zbog objektivnih okolnosti prouzročenih pandemijom koronavirusa. Prema planu Hrvatskih cesta, datum od 31. siječnja 2022. ionako je bio službeni rok za završetak gradnje mosta koji će povezati Hrvatsku. 

No činjenica je da tek po završetku tehničkog pregleda i mogućih otklanjanja nedostataka koji bi njime mogli biti utvrđeni moći će se reći da je Pelješki most gotov. 

>> VIDEO Snijeg paralizirao Grčku: Automobili zarobljeni na autocesti kod Atene, vozačima nosili deke i hranu

 


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LL
lijepa_li si
14:40 27.01.2022.

baš je lepi.

Avatar southman
southman
14:19 27.01.2022.

Hrvatska napokon spojena , I posljednji uvjet za Shengen ispunjen. EUR-o pred vratima. Svi preduvjeti za još veći rast turizma su tu.

ST
Stipan
13:48 27.01.2022.

-ja mislim da su Kinezi most napravili kvalitetno. Doduše u Kini se par mostova urušilo ali ne znaci da će i Pelješki .