Napokon slobodan

Nakon tri godine pritvora sud odlučio: Medo ipak smije lajati

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
11.06.2018.
u 22:20
Od svojih 6 godina starosti tri je proveo u kućnom pritvoru prema odluci pulskog suda, a sada je slobodan
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji pas u Hrvatskoj, Medo, napokon je slobodan. Odlučio je to sud u Zagrebu nakon što je tri godine proveo u 'kućnom protvoru' zbog lajanja, pišu 24 sata.

– Od svojih 6 godina starosti tri je proveo u kućnom pritvoru prema odluci pulskog suda, a sada je slobodan. Tako je odlučio sud u Zagrebu jer se naš odvjetnik žalio na presudu. Bože koliko smo ovo priželjkivali. Presretni smo, a Medo pogotovo – ispričao je Anton Šimunović iz Peroja kraj Pule, Medin vlasnik.

– Ni odvjetnik nije mogao vjerovati kada je pročitao. Odmah je nazvao i rekao sretnu vijest. Bio sam izvan sebe, a Medi sam objasnio da je od sada slobodan pas. Tužitelji-susjedi moraju podmiriti troškove našeg odvjetnika – dodao je.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
pas Medo

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
22:48 11.06.2018.

I sto sad reci? Tri godine?! Pa Magellan je oplovio svijet u jedrenjacima u manje od tri godine, a nasi sudovi ne mogu odluciti smije li pas lajati ili ne?! Ovo vise nije ni zabokrecina. Ovo je mocvara...

SI
Sidro123
02:11 12.06.2018.

Koliko vidim u ovom slučaju držao je psa 24/7 zavezanog na lancu, i naravno da će zato non-stop lajati i zavijati. Susjedima prekipilo jer ne mogu spavati i onda su se žalili, zato je dobio nalog da ga mora preko noći držati unutra. Medo je sada slobodan i može nastaviti noćni teror zavijanja i lajanja susjedima ispod prozora, baš krasno. Nije kriva životinja nego gazda je problem..

ZN
znam
08:21 12.06.2018.

Ima kod nas Meda koliko hocete. Problem je u vlasniku koji zapravo ne zna sto je pas i kako pravilno raditi sa njim. To je cisto remecenje javnog reda i mira. Nigdje u civiliziranom svijetu pas vas ne smije uznemiravati po noci; pa covjek mora biti odmoran za napornih 8-9 sati rada plus transport. U mnogim zemljama pas bi vam bio oduzet; ako ga zelite natrag morat cete demonstrirati da znate paziti na psa. U nas sluzbe kao veterinarska inspekcija i komunalni redari ne rade svoj posao a policija ne razumije svoju ulogu u svemu tome. Takve stvari nisu za sudstvo, posebno nase.