neredi u noći

Nakon što su ga redari izbacili, Čupko pijan pucao u Krivom putu

Foto: Milena Zajović
cupko
Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL
krivi put (1)
Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL
krivi put (1)
04.06.2010.
u 09:16
Srećom, metak nije pogodio nikoga od dvjestotinjak gostiju koliko ih je bilo na terasi popularnog okupljališta.
Pogledaj originalni članak

Goran Hajduković Čupko (35) osumnjičen je da je na terasi kafića Krivi put u Runjaninovoj ulici u centru u petak u 0.30 sati, u nazočnosti oko 200 ljudi, izvadio pištolj koji je u naguravanju s redarima nekontrolirano opalio. Metak, srećom, nikoga nije ozlijedio.

Kukasti križevi


Redari su ga izveli iz kafića jer je imao 2,3 promila alkohola u krvi, a nosio je i kukaste križeve.

Na terasi se počeo naguravati s redarima te je izvadio pištolj i uperio ga prema jednom redaru, koji ga je odgurnuo. Pištolj je tada jednom opalio, a redari su Hajdukovića srušili na tlo i zadržali do dolaska policije. Policija je nad njim, jer je pružao pasivni otpor, upotrijebila silu i lisice. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Zagreb, gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Jučer se nalazio u postaji.

– Tu večer svirao je veseli funk. Nije baš lako kad sjediš, pričaš i čuješ “bum”, ali dobro je završilo. Povod? Njemu je dovoljno da netko krivo stavi pepeljaru ispred njega. Redari su dobro reagirali, a i policija je ubrzo došla. Nije bilo panike – ispričao nam je očevidac i dodao: – Nije mi jasno da takvi ljudi mogu imati takvu slobodu. Na kraju će ispasti heroj klincima. Inače, skinsi odavno ne dolaze ovamo, nije to njihov svijet. A mi danas slušamo samo Doris Day i Patriciju Clark.

Prijavljivan za ubojstva

Hajduković je poznat kao jedan od vođa Bad Blue Boysa, a evidentiran je za nasilje i imovinske delikte. U travnju ove godine nepravomoćno je oslobođen za dvostruki pokušaj ubojstva. Sudi mu se jer su u sukobu navijača u kafiću Wien u Dubravi u svibnju 2001. dvojica navijača dobila teške ozljede nožem. Prošle godine na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog drugog pokušaja ubojstva. Ispalio je više hitaca iz pištolja u redara Z. Spajića ispred kluba Sokol u svibnju 2005. Tada je pobjegao i spalio si jagodice prstiju da prikrije identitet.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

HU
hunter
11:08 04.06.2010.

A to je Čupko, gorljivi hrvatski nacionalist, ujedno Srbin.

UK
Ugo Kajvez
11:33 04.06.2010.

Sad trebamo miliciju da se ta takvim likovima porazgovara na samo u nekoj veži .....

HU
hunter
11:06 04.06.2010.

Čudno, BBB-ovci nisu baš poznati po nasilju.