nije kriv za nesreću

Nakon što je naletio na djevojčicu, Jelavić je plakao s roditeljima

Foto: A. Bronić/Pixsell, arhiva
Nakon što je naletio na djevojčicu, Jelavić je plakao s roditeljima
21.09.2010.
u 17:48
Nikica Jelavić u bolnici je s roditeljima proveo noć čekajući rezultat operacije.
Pogledaj originalni članak

Iako Nikica Jelavić nije kriv za nesreću u kojoj je Mercedesom teško ozlijedio osmogodišnju djevojčicu koja je u ponedjeljak u 19.20 sati neoprezno pretrčavala kolnik Vlaške ulice, teško je podnio njezino stradanje te je u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj s roditeljima proveo noć čekajući rezultat operacije.

>>N. Jelavić naletio na osmogodišnju djevojčicu i teško je ozlijedio

– Obratio se našoj obitelji i zaplakao s nama. Nije kriv niti ga osuđujemo, sada se uzdamo u Boga da naše dijete bude dobro – kaže majka djevojčice.

Da Jelavić, koji je nedavno pravomoćno oslobođen za ubojstvo Zorana Dominija, nije kriv za nesreću zaključak je i zagrebačke policije. Djevojčica je, navode u priopćenju, sa starijom sestrom (32) prelazila kolnik Vlaške ulice izvan obilježenog prijelaza. Kod tramvajskih tračnica djevojčica se istrgnula iz sestrinih ruku i potrčala između kolone vozila. Na dijete je naletio Jelavić, koji je vozio u smjeru zapada. Nesreću je policiji, neslužbeno doznajemo, opisalo više svjedoka. Od siline naleta dijete je palo na kolnik s desne strane auta i teško se ozlijedilo. Jelavić je sam pozvao policiju i hitnu pomoć te ih dočekao na mjestu nesreće.

– Bez obzira na to kako ga ljudi deklariraju, želim samo reći da se u slučaju nesreće moje sestre, za koju on nije kriv, zaista ponio kao čovjek. Došao je u bolnicu i bio uz moje roditelje čekajući rezultat operacije moje sestre, koja je sada, srećom, stabilno. Bilo mu je teško, to se vidjelo – rekla nam je danas sestra stradale.

Iako je djevojčica primljena s teškim ozljedama opasnima za život, liječnici se nadaju dobru ishodu i kažu da malena više nije u životnoj opasnosti. U bolnicu je stigla s puknućem lubanje u čeonom dijelu glave. Komadiće kosti koji su “rasparali” moždanu ovojnicu liječnici su tijekom operacije potpuno uklonili. Kako je riječ o “površinskoj” ozljedi mozga, liječnici se nadaju da djevojčica neće imati trajnih oštećenja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

OB
-obrisani-
18:21 21.09.2010.

najveci silovatelj silovao preko 300 dijece klik: http://adf.ly/6tJY

OB
-obrisani-
18:30 21.09.2010.

YAP! Ne može čovjek da nešto ne kokne pa makar autom! Čisto vjerujem da ga je pogodilo to toliko a roditelji samo neka odluče ... njihovo djete! Za mene ovo je još jedna mrlja na savjesti sudstva!

MU
Mućanin
18:27 21.09.2010.

Smrad je vidio kako je dobro prošla ona učiteljica koja je naletila na onog pukovnika HV-a. Sad on misli ak će i on malo cmizdriti s roditeljima pokraj male da će i on dobro proći!!!