Problemi u koaliciji?

Nakon pada GUP-a, Sabor odgodio glasovanje koje je trebalo biti u petak

Foto: pixsell
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sjednica Sabora
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Andrej Plenković i Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sjednica Sabora
11.02.2020.
u 15:51
U zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas je pao prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se izmijeni Generalni urbanistički plan jer su HDZ-ovi gradski zastupnici, nakon što su zastupnici Bandićeve stranke odbacili njihove amandmane, glasali protiv GUP-a
Pogledaj originalni članak

Hrvatski sabor u utorak je iz tjednog plana rasprava za ovaj tjedan izbacio glasovanje koje je prvotno bilo predviđeno za petak u podne.

Glasanje u Saboru odgođeno je za idući tjedan.

Iz Službe za medije Hrvatskog sabora odgodu glasovanja objasnili su time što će u petak značajan broj zastupnika biti odsutan zbog službenih putovanja.

Ističu kako je odluka o promjeni rasporeda donesena prije današnjeg glasanja o zagrebačkom GUP-u te da nije povezana sa stanjem u vladajućoj koaliciji.

Naime, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas je pao prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se izmijeni Generalni urbanistički plan jer su HDZ-ovi gradski zastupnici, nakon što su zastupnici Bandićeve stranke odbacili njihove amandmane, glasali protiv GUP-a.

HDZ je dosad podržavao Bandića i njegovu stranku u Gradskoj skupštini, dok su zastupnici iz kluba zastupnika Bandićeve stranke u Saboru podržavali vladajuću većinu.

 Saborski klub Bandićeve Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika broji deset zastupnika.

VIDEO Ostojić o GUP-u i Bandiću

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
16:41 11.02.2020.

Borba za plijen postaje zestoka.

NA
Naj
16:18 11.02.2020.

Plenki ruši bandića. Bandić ruši plenkija Hrvatska na dobitku. Bolje bez vlasti ili bilo tko drugi nego ova dva lika.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
16:23 11.02.2020.

Hm, počelo je. Premala bara, a previše starih olinjalih krokodila. Sve mlade ribice i ribani otišli u Švedske, Deutschlande, Switzerlande, Irske, gdje su se snašli, rade, imaju život, polunormalni su - i ponestalo je supstance i hrane za trome krokodile. A u ove spomenute zemlje, odavno je zabranjen uvoz starih isluženih političara i starih dizel auta. E, onda situacija postaje složena. Hrvatska je bila oaza. Sada su beduini popili svu vodu iz izvora, oglodali čak i lišće s palmi, a nove horde bi isto malo osladile brk. Ali nemre. Most na rijeci Savi, ruši se od priljepaka ustaša i partizana. A taj most onda uzrokuje i daljnje rušenje starih olinjalih mostova poput domina. Bandić, Plenković, Brkić. To su u Hrvatskoj i tata i mama i obitelj i istospolni posvojitelji nejake dječice, malih i velikih, tzv. hrvatića vulgaris naturalis. Ali, nastao problem. Sve je manje onih koji bi bili posvajani, jer nisu dobili ni jednu igračku iz prebogatog predizbornog obečanje-ludomradovanje modela, lukavih samoživih političara i drugova Titova, svih vrsta i fela.